A kormány megfelezné a munkáltatói járulékokat hat év alatt, és a program már jövőre indulna. Megnéztük, mennyibe kerülhet ez a költségvetésnek és hogy mit jelent ez az emberek zsebében, ha a munkaadók a kormány elvárásainak megfelelően átadják a járulékcsökkentésből fakadó hasznot a munkavállalóknak. Mennyi marad az embereknél?Induljunk ki a legutolsó magyarországi bruttó átlagbér-statisztikából. Ezek szerint 258 300 forint volt legutóbb a bruttó átlagbér (a legegyszerűbb esetet mutatjuk be, amikor az illető nem jogosult semmilyen juttatásra). Ennek teljes munkaerőköltsége a munkavállalói és a munkáltatói terhekkel együtt 331 915 forint. Ha azt feltételezzük, hogy a munkáltató által a bruttó bér után fizetendő 27%-os szociális hozzájárulási adó csökken jövőre 4 százalékponttal, és ezt a munkáltatók teljes egészében átadják a munkavállalónak, vagyis a teljes munkaerőköltség változatlan marad, akkor: a bruttó bért emeli a munkáltató az eredeti 258 300 forintról 266 600 forintra, az...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aha, újabb 6 éves parasztvakítás, eddig is eltelt 6 év, ez alatt mi a zanyátokbánatosp****ját csináltatok patkányok, a személyes és familiáris harácsoláson kívül?
Aki ezt megeszi, megérdemli!
Equus
ha már eleget éheztetted a kutyádat, még a száraz kenyérnek is örülni fog. Lesz itt még választás előtt 13. havi nyugdíj is. Telik a matócsi milliárdjaiból, amit a forintrongálással sikerült "beszerezni".
RonaGyuri
@Equus: ácsi nyugdíjasokról szó sincs, sőt! =))
Equus
@RonaGyuri: még korai: képesek elfelejteni.
NaponTamas
Fù pasztmeg..8000 forint bruttó? Az mind az enyèm ? Annyi pénz a vilàgon nincs :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.