Szánalmas és egyszerre szórakoztató az európai politikai eliten végigsöprő hisztéria, amelyet az új amerikai elnökválasztás eredménye okoz, Magyarország ebben nem vesz részt – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az unió kül-, illetve védelmi minisztereinek brüsszeli találkozójának szünetében újságíróknak hétfőn.

Elmondta, Magyarország nem kíván részt venni az említett hisztériában, mert Donald Trump (republikánus párti jelölt) megválasztását jó hírnek tartja.

Hangsúlyozta, az uniós külügyminiszterek vasárnap este – a Trump megválasztásával előállt helyzet megvitatására – tartott informális ülésén szándékosan, politikai okok miatt nem vett részt. Véleménye szerint tiszteletben kell tartani az amerikai emberek véleményét és döntését akkor is, ha az emberek nem azt a döntést hozták meg, amelyet az európai liberális politikai és médiaelit elvárt volna tőlük – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

"Furcsa az a liberális demokrácia-felfogás, amely szerint, amíg az egyes eliteknek tetsző döntéseket hozzák meg az emberek, addig rendben lévő és követendő a demokrácia állapota; amikor a döntés ellentétes az elit akaratával, akkor válságtanácsot hívnak össze és kritikával illetik"

- fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kijelentette, ami az Egyesült Államokban történt, az a világ számára "kifejezetten jó hír", mivel a megválasztott elnök elképzelései a "demokráciaexportról" kedvezőek a világ számára. A mindenfajta kritika és határok nélküli demokráciaexport korábbi felfogása nagyon sok bajt okozott – mondta a miniszter. Hozzátéve, hogy ennek folytatása azért veszélyes, mert nem vette figyelembe, hogy a világ különböző tájain és országaiban eltérő történelem, kultúra, hagyományok vannak.

"Mindezt nem figyelembe venni hiba, mivel olyan események következnek be általa, mint a keleti, vagy délkeleti szomszédság jó néhány országában" – mondta Szijjártó Péter részletek említése nélkül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Zselés prütyi!!! menjél és cumizd le a trumpot!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Tisztelt propi szerkesztőség! A biciklis jól szopik, vagy ingyen? Várom válaszukat!
hetöndöe
Szófosó idióta,akkor emlékezz vissza, a rühes bandátok Vekker Viktor vezetésével mit hisztizett a "zemútnyócba".Naponta tettetek kísérletett a szoci kormány megbuktatására.
Tudod pubi,hogy van a mondás,az kiabál,akinek a háza ég!:-)
evacica
Sok hülyeséget hordott már össze Petike, ez is azok közé tartozik. A fagylaltozás a főnöknek viszont fene jól megy neki! Elgondolkodtam, hogy mi a fenét vétett ez az ország, hogy ilyen válogatott idióták vezetik?
nevemnick
piotruska, az lesz az igazi hiszti, amit kivágtok majd 2018-ban az elveszített választás után.

:D
Cefi
@Bringás: Fekete pákó hozzád képest igaz magyar, gáspár győző pedig egyetemi docens. Na takarodj a kuckódba, acsuticigány aranyere mellé.
Borsodi
Azt tudjuk,hogy szórakoznak,és ezért még jól meg is fizetik.Ezekre az emberekre mért van nekünk szükségünk? Egyáltalán az Orbán kormány minek van,mert nem miattunk az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.