Bár van olyan ország, amellyel rosszabbak a kapcsolatok, mint korábban, másokkal viszont jobbak, így összességében még sosem volt olyan kiegyensúlyozott és jó a kapcsolatrendszer a szomszédos országokkal, mint most – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságában tartott éves meghallgatásán, kedden.

Szijjártó Péter kiemelte: a nemzetpolitika céljaként azt kell kitűzni, hogy helyben erősítsék meg a magyar nemzeti közösségeket a Kárpát-medencében, abban segítsék őket, hogy a lakóhelyükön legyenek sikeresek, erősödjenek folyamatosan. Ehhez gazdasági, politikai intézkedésekre van szükség, valamint olyan lépésekre, amelyek az összeköttetést segítik a magyar közösségek és az anyaország között – magyarázta.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
és erről a szomszédok mit mondanak ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
és erről a szomszédok mit mondanak ???
Mobil123
Azt mellik az az ország ??? Sorold b+!!!
quadrocopter
Ja, lehazugozta az osztrák kollégát, a horvát kollégát, odaköpött a szerbeknek, Brüsszelnek, a németeknek az a csoda, hogy még nem verték rendesen pofán, hogy a szemüvege beékelődjön a pofacsontjába!
Zeta
És hogy állnak a magyar kissebségi kérdések?
Mert arról mostanában nincs szó, így nincs is konfliktus, azon kívül, hogy majd mindenkinek beszól. Nincs itt semmi baj!
Cefi
A sarlatánok és korrupt gecik versenyképességi vízióival szemben, ezzel a fogcsikorgató növekedéssel legalább egy évszázad kell, hogy utolérjük Ausztriát. Ha közben Ausztria úgy dönt, hogy nem óhajt gazdaságilag növekedni egy tapodtat sem. Ez a súlyos, nem az én pocskondiám
eszegfu
Akár örülhetnék is az ennyire "jó" szomszédi viszonynak...de talán jobb lenne, ha velünk, az emberekkel lenne egy kicsit jobb kapcsolata a kormánynak, netán-tán jobban figyelnének ugy általában ránk, necsak magukra!:(
dr. prédikátor
Zselés prütyi!!! Oszt melli szomszédos országra gondútál???Azerbaltásra???Északkoreára???Vagy Hutintuszi ra???
Cefi
Repedtseggű kis buzeráns! Akkor sétálj át EGYEDÜL Esztergomból a hídon. Utána beszéljük ezt meg. A kórházban. Ha utána még valaha is tudsz beszélni. Te bringástudatú szarházi.
kulabombaafityiszre
Ez komolyan mondom beszarás,hogy diplomáciai síkon ilyen hülye legyen valaki.
Azért azoknak az országoknak is megüzente,akikkel rosszabb lett a viszony,hogy összességében jobb?Ez a barom nem tudja,itt nem lehet átlagolni?
Jozefina
Tehát mégsem felhőtlenek a szomszéd kaocsolatok!!! Csócsosfejű megint hazudik!!! De hát ez a dolga!!!
Szókrakész
@eszegfu: Totál igazad van.
Először is mi "választottuk", pénzeljük őket, aminek az lett volna a célja, hogy minket szolgáljanak, a magyar gazdaságot, eü-t, oktatást... rakják rendbe, ...
És főleg azért, mert mint "törvényesen" hatalomra emelt politikusaink egyenlően rájuk is vonatkozó törvénykezés, egyenlő BTK, PTK alapján és mentén alapból minket nem szabadna meglopjanak.
De ezek háttal ülnek a dakota lovon.
joopapa
Ennek a foszernak kiszívta a zselé az agysejtjeit! Ennek a munkássága abból áll hogy ha valamelyik ország politikusa bírálja a kurmányt, ez a senki egyből elkezd személyeskedni! És melyik országgal lett jobb a viszony és melyikkel rosszabb. és miért?
eszegfu
@Szókrakész: Igen, valóban "mi választottuk" őket... kénytelen vagyok/vagyunk elfogadni, hogy ha nem is rájuk szavaztunk, be kell tartanunk a törvényt... és ők is betartják...ahogy mondod: mindent "legálisan" csinálnak és az már nem számit, hogy maga a törvény rájuk van szabva! Én próbálom megtalálni 1-1 intézkedésükben a jót, de sajnos nem igazán sikerül!:(
Szókrakész
@eszegfu: Még a saját maguk gyártotta, rájuk szabott, méretezett törvényeket se tartják be.

Akkor minek törvények?!?!?!
Miért nem "plakátolják ki", hogy Brüsszel is megértse.
Magyarországon szabadrablás van.
Nessy
van az a pénz, amiért szavazatokat vásárolnak a szomszédból!
eszegfu
@Szókrakész: Első kérdésedre csak azt tudom válaszolni: azért vannak a törvények, hogy mi a "kisemberek" betartsuk. A plakát kérdés megoldását meg lehet, hogy hamarosan láthatjuk... ez is része az "országimázsnak"... de hogy ez a "hülye Brüsszel" nem ért meg minket, ez egyenesen skandallum!:)
papa.49
Futsalosmajom a V 4. mára már csupán V 2. és ha így megy tovább a hazugovics egyedül lesz a V 1, csak az a kár őt nem lehet kilőni Londonra, bár berregni lehet tudna...
A csehek, meg a szlovákok, már leléptek, most a lengyeleken a sor, ők is lelépnek, mert nem reszkírozzák az Uniós pénzeket, mint ez az agyalágyult vadbarom!!!
evacica
Szijjártónak elgurult a gyógyszere!M.o. kormánya mindenkivel összevész,sértegetik más ország vezetőit, a külügyminiszter minősíti más országok vezetői, bár nem ez lenne a tisztje. A külpolitikához annyi érzéke van mint egy vizitcsibornak! S neki ez a jó kapcsolat, röhögnöm kell!
JAJMÁR
Ugyan, egyszerűen csak "korrekt" a politikája a mi kedves szomszédainknak. Most még!
Borsodi
Lassan már mindenki utál minket,amit csakis nektek köszönhetünk.De ha ez a jó kapcsolat,milyen volt a rossz?
namihami
""Bár van olyan ország, amellyel rosszabbak a kapcsolatok, mint korábban, másokkal viszont jobbak, így összességében még sosem volt olyan kiegyensúlyozott és jó a kapcsolatrendszer a szomszédos országokkal, mint most ""
Na, akkor ez a mondat elhangzott Tóniul. Most fordítsuk le értelmes, emberi mondatra is.
Ha itt egy kicsit jobb, ott pedig rosszabb, akkor ez olyan, mint a bolha pöcse és az elefánt pöcse-átlagolva. A baj csak az, hogy ez már egyiknek se jó. Ide kicsi, oda hatalmas. Nem kéne a szomszédokat állandóan oktatni és bizonygatni nekik, hogy csak mi (mármint a Fidióták) rendelkezünk a bölcsek kövével. Hagyjuk őket békén. És ez fokozottan igaz az Unios vezetőkre, akiknek folyton elő akarjuk írni a helyes utat. Biztos, hogy a mienk az?
Desischado
Előttem már mindent leírtatok erről a hibbant hazug senkiről. Ha az jelenti a jó kapcsolatokat, hogy személyeskedünk, mindenkivel összeveszünk, és mindenkit kioktatunk, miközben sz@rt sem értünk a külpolitikához és a diplomáciához, akkor igazad van, zseléfej!
bakegya
KACSATÁNC...Sokba fog ez még kerülni NEKÜNK ...BENYELNEK BENNÜNKET MINT A NOKEDLIT...mert trampli -orsos-putyinkával összePAKSOL,MENEKÜLHETTEK A KÍNAI VASUTTAL-ezt intézitek ti DE NAGYON A "JÓ ARABOKKAL, OLAJOZOTTAN!!!
karma1
Hat ekkora diszf@szkalapot keveset hord a hatan a Fold!... Hogy lehet egy kulfoldhoz kapcsolodo viszonyt atlagolni, mas orszagokkal osszehasonlitani , aztan azt kihozni, hogy tulajdonkeppen sosem volt ilyen jo a kapcsolatunk?

Ez kb. olyan , mintha nekem levagna a villamos a labamat, de aznap kellemes meleg ido van, sok napsutessel, akkor nekem tulajdonkeppen jo napom van, ugye, de idiota?
eszegfu
@Desischado: 0:59 Én sem hittem volna, hogy 1x még "visszasirom" Martonyit, az egykori külügyminisztert, aki a hirek szerint "besugó" volt. Érdekességként... Martonyi az azeri baltás kiadása miatt lemondott és Szijjártó igy kommentálta:..."az ügyben csupán másodhegedüs szerepet kapott, de a magyarázkodás kinos feladata Martonyit terheli annak ellenére, hogy a DÖNTÉST A KORMÁNYFŐ HOZTA meg..."
gyuszipapa587
Ennyi pénzér jónak kell lenni a kapcsolatoknak a bocskorosoknak milliárdok a szlávoknak szintén milliárdok mert ez az elmebeteg úgy szórja a pénzt mintha a sajátja volna !!!
Lepényleső
Olyan jók mint most valóban nem voltak,sokkal jobbak igen.
volvós
Petya ! Pontosabban:
" Még soha sem utáltak ennyire a szomszédos országok, mint most ! "
volvós
@Cefi: tegnap 15:28

Régi vicc a 90-es évekböl:
- A magyar gazdaság és az osztrák gazdaság
között egy év a különbség !!
- ??
- Mármint egy fényév !! :-)))
Nessy
Megint meg kell gondolni a "jó kapcsolatok miatt", hol mersz magyarul megszólalni! Háry János az igazmondás bajnoka Szijjártó mellett!
eszegfu
@volvós: Tartok tőle, hogy közel 30 év elteltével ez az "1 fényév" már nagyobb lehet!:)
Desischado
@eszegfu: Na a kiemelt mondatodban van a lényeg, és ez az, ami nagyon elkeserítő. A többi már csak a ráadás.
sin
Sizjjártó "sehonnai bitang" Péter, mi lenne, ha csak szíjat gyártanál - a szíjgyártó?

Magyarországgal, és a magyar emberek felemelkedésével foglalkozzál elsősorban, mert erre lettél megválasztva, te hulladék!
A környező országok eredményei nem a tiéd. Vágod!?
Míg ők emelkednek, mi süllyedünk. Vágod!?
Elcsórósodott, elbutított emberek országa a tiéd.
Lopó, rabló, hazug, kétszínű, elmenekülő ország a tiéd. Vágod!?
Milyen, amikor a parasztok hatalomhoz jutnak? ilyen szar! Ez a te világod. Vágod!?

Azért, mert magas a homlokod, nem vagy okos!
Azért, mert az alacsony homlokúak , azt hiszik, hogy a magas homlokúak okosak, attól még te nem vagy okos. Vágod!?
eszegfu
@Desischado: Igen, ez a lényeg! Nehezen találnánk olyan dolgot, ahol a döntést nem a kormányfő hozza!:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.