A fiatalok munkanélküliségének felszámolása érdekében a kormány minden 25 évnél fiatalabb álláskeresőnek segítséget nyújt az Ifjúsági garanciaprogram keretében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára kerekasztal-beszélgetésen kedden Budapesten.

Illés Boglárka közölte: 2016 júniustól azok az álláskereső fiatalok, akik már 4 hónapja regisztráltak az egyes munkaügyi központokban, lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornoki programokban, illetve továbbképzésekben vegyenek részt. A kormány arra törekszik, hogy 2018. január 1-jétől ezek a lehetőségek az újonnan regisztrált fiatal álláskeresőket regisztrációjukat követően azonnal megillessék – mondta a helyettes államtitkár. A kormány a fiatalokat nem csupán munkavállalóként, hanem vállalkozóként is be akarja vezetni a munkaerőpiacra. Ennek egyik eszköze a Fiatal Gazda Program, amelyben közel 40 milliárd forint áll a fiatalok rendelkezésére, ha agrárjellegű vállalkozást akarnak indítani. Szintén 40 milliárd forint áll rendelkezésre az induló vállalkozásoknak beruházásaik, illetve eszközfejlesztésük támogatására.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a fiatalok foglalkoztatásának javításához a kormányzati intézkedések mellett az üzleti szféra együttműködésére is szükség van.

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezt az együttműködést szolgálja a cég által 3 éve elindított Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásért című kezdeményezés, amelyhez már 16 cég csatlakozott.

Arról is beszámolt, hogy a Nestlé partnereivel a kezdeményezés indulása óta Európában 115 ezer fiatalnak teremtett, 2020-ig pedig további 230 ezernek biztosít majd munkalehetőséget az összefogás keretében. A Nestlé Hungária Kft. 2400 munkavállalót foglalkoztat, amelynek közel egyharmada fiatal, a következő 4 évben pedig újabb 150 fiatalnak akarnak munkahelyet teremteni – ismertette. A kerekasztal beszélgetést a Nestlé Hungária Kft. szervezete.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A kormány minden 25 évnél fiatalabb álláskeresőnek segítséget nyújt.

A negyven felettiek meg dögöljenek meg. A kurva anyátokat. Meg akik rátok szavaztak, azoknak is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
@Bringás: lásd az írásomat 18.10. Utána kapj be egy batyu fideszfaszt te vérbajos csótány ürüléke.
Desischado
@Cefi: A szivemből szóltál. Aki elmúlt 40, az mehet a levesbe. Aki ezt kitalálta, tapasztalja meg, milyen munkanélkülinek lenni!
eszegfu
Nagyon kétséges ennek a programnak a megvalósitása. Először is a Nestlé + 16 cég támogatja az "Összefogás a fiatalok foglalkoztatásáért" programot, vagyis szerintem munkavállalókat keres "betanitott" munkára, esetleg szükségük lehet még néhány élelmiszeripari mérnökre, laboránsra, ami képzettséget igényel. Amelyik fiatal ezekben az üzemekben szeretne dolgozni, akkor eleve ez az első, hogy a munkanélk. központok felajánlják, nem pedig 4 hónapig tartják őket valamilyen járadékon. A másik: egy 25 éven aluli fiatalnak a "kezébe adnának" több milliót érő gépet/gépeket a vállalkozásához?! Ez nem lehet komoly, hiszen még egy családi költségvetést sem képesek megcsinálni, talán még azt sem tudják mennyibe kerül 1 kg kenyér?! Nincs tapasztalatuk sem a munkában, sem az életben. Tehát itt nem a bizalomról van szó! Szerintem az az ember, aki alkalmazottként több éven át dolgozott a szakmájában, ismeri minden csinyját-binját, ő talán képes egy vállalkozást beinditani ezzel a gépberuházási segitséggel. Azt látom, hogy a kormány próbálkozik, beleöli a pénzt ebbe a programba is és az eredménye: a pénz elfogy, a 25 éven aluli fiatalokból jónéhányuk betanitott munkás lesz és vélhetően vállalkozó is válik pár emberből, de alapvetően nem sok fiatalon segit...hasonló lesz a "Gyere haza fiatal"-hoz.:(
kiscsillag66
Csak kapkodnak össze-vissza. Nem lesz ebből semmi. Inkább az iskolai korhatárt állítanák vissza, hogy ne lődörögjenek az utcán a fiatalok. Megint egy csomó embernek kreálnak állást. Felháborító!
1magyar
Ui:- kérdésem lenne:- a leendő ifjú gazdák földjeit/ ha van még egyáltalán/ az 50 éven felüli munkanélküliek fogják megművelni?
No,ez a "korhatárkodás" is megérne egy diszkriminációs eljárást.

Ez a fenti hsz. nagyon aktuális! Ez engem is érdekelne?
Nessy
lesz még itt igéret cunami 2018-2020 közötti periódusra. Jön a választás, etetni kell a jó népet! Mi sem 0,9 % emelést kapunk 2018-ban.
És a jó nép ezt el is fogja hinni. :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.