A Jobbik több sajtóorgánum ellen is pert indít hírhamisítás miatt – közölte Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, "a fideszes médiabirodalom" Terry Black és Zuschlag János bevetése után a hírhamisítástól sem riad vissza, a TV2 pedig meghamisította Vona Gábor egyik nyilatkozatát a vágással. Kifejtette: amikor a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, éppen Orbán Viktor polgári körébe, akkor a mondat második fele nem szerepelt a Tényekben.

A Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal él és polgári pert indít a csatornával szemben, és perre számíthat a Pesti Srácok, az Origo, a Lokál és a Ripost is – sorolta Dúró Dóra.

A közszolgálati média is hasonló eszközökkel él, az M1 híradójában is megvágták a kifogásolt mondatot, a Ripost pedig az MTI-nek lett fontos hivatkozási pontja az elmúlt időszakban – közölte.

A jobbikos politikus szerint az elmúlt időszakban több helyreigazítási pert is nyertek az érintett sajtóorgánumokkal szemben, és továbbiak is folyamatban vannak. Az ezekben a lapokban megjelent cikkeket annak tulajdonította, hogy próbálják lejáratni, elhitelteleníteni pártját, amely véget vetne a letelepedésikötvény-biznisznek.

"Hol vannak a fideszes férfiak?" – kérdezte Dúró Dóra, azt kérve: álljanak ki és "ne egy Terry Blacket küldjenek maguk helyett", a szakpolitikai javaslatukra pedig ne hazugságokkal válaszoljanak. Szóvá tette a KDNP hallgatását is.

A jobbikos politikus kérdezték arról, hogy miért nem emeltek szót korábban a kuruc.info magánéletben kutakodó írásai ellen. Azt felelte: a portál előtt is voltak ilyen eszközök, azonban az a politikai kultúra, hogy egy párt szakpolitikai javaslatára egy "nyilvánvaló hazugsággyár" a válasz, nem volt jellemző Magyarországon.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Teljesen igazuk van! Pereljenek be mindenkit, aki meghamisítja a hírelet, vagy valótlanságokat állítanak!!!
Mekkora kuss van a szájer ügyből, pedig ha jól emlékszem ismét Teri művésznő/művész úr dobta be a köztudatba a szájer saját neme iránti vonzalmának hírét!!! Vajon mire ez a nagy hallgatás???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Teljesen igazuk van! Pereljenek be mindenkit, aki meghamisítja a hírelet, vagy valótlanságokat állítanak!!!
Mekkora kuss van a szájer ügyből, pedig ha jól emlékszem ismét Teri művésznő/művész úr dobta be a köztudatba a szájer saját neme iránti vonzalmának hírét!!! Vajon mire ez a nagy hallgatás???
justhpeter
Szerintem már majdnem mindenki buzi... meg köcsög... meg kurva...
...
...
Ugye még mindig nem beszéltünk arról, hogy az egészségüggyel idén sem fog semmi előremutató történni, meg jövőre sem fog semmi történni, de leghamarabb 018-ban az új kormány majd elgondolkodik rajta
... közben megújult az "elmútnyócév"

Ugye nem volt szó arról sem, hogy az oktatás már olyan szintre süllyedt, hogy mr csak a téli melegedőre van értelme bejárni az iskolákba, de remény sincs bármiféle javulásra
...
de hogy ki a kurva, a köcsög és a buzi, azt parlamenti szinten naponta megtárgyaljuk.

Nem kell sok fantázia ahhoz, hogy ha a nép megunja ezt a rém primitív játékot, akkor mi lesz.
quadrocopter
@Jozefina: Ahogy Handót elnézem, megértem Szájert!
Desischado
Pereljenek, maj elválik mi lesz. Ez a szomorú, hogy ilyennel foglalkoznak a Parlamentben, a fontos dolgok helyett. szánalmas, hova jutottunk!
Foxley
Önmagukat mikor fogják ezért perelni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.