Az Országgyűlés gazdasági bizottsága tegnap támogatta Kepli Lajos jobbikos képviselő javaslatát arról, hogy hazánkban a nyári időszámítást vegyék alapul, szüntessék meg az óraátállítás rendszerét – írja a Magyar Nemzet.

Elfogadtam Kepli Lajos érvelését, egyetértek a javaslattal, és képviselőtársaimat is arra fogom biztatni, hogy szavazzák meg a javaslatot, ha a parlament elé kerül. A bizottsági tagok közül mindenki igennel voksolt, és bízom benne, hogy jövő héten az Országgyűlésben is hasonló sikert aratunk. A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak

 − nyilatkozta a lapnak Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a gazdasági bizottsági tagja.

Egy felmérés szerint a magyarok 80%-a eltörölné az óraátállítást. Sőt, egy kutatás szerint a depresszió kialakulásában is szerepe lehet a dolognak.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hulye vagy fiam, kepli, mint a segg: NEM a nyari, hanem a TELI idoszamitast kell megtartani, mert az az eredeti, te barom! Japanban sosem volt oraallitas, megis valahogy tuleltek a dolgot.

A javaslat jo, csak vedd le a cipodet is, hogyha ki akarod szamolni, hany orat kell oda-vissza allitani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
A mostani idő volt mindig 1980 óra át állítási baromság előtt.
Nem kell az órát állítgatni,hogy megspórolsz Kecskeméti város villanyáram fogyasztását.
Hülyeség.
Rengeteg a légkondi irodákban,kórházakban,családi házakban.
Az energia takarékos izzók meg semmisítése nagyon drága.
Yoda69
@karma1: Az lehet, csak nagyon rossz a 7 oras kulonbseg. :)
Nessy
@karma1: Nem rossz ötlet! Az életszinvonalunk már úgyis közelíti.
karma1
@Yoda69: Nalunk annyival "jobb", hogy az atallaskor egyszer 9 ora van elore, aztan a masik atallaskor 14 , de most a legjobb, mert mi visszaalltunk a normalisra, es igy van 12 ora idoeltolodas, tehat most mindjart ejfel van nekem. Eleg nehez volt megszokni, plane, hogy a vilagon nem egyszerre allitjak at az orat, mert erre nincs kozos egyezmeny, csak bejelentes alapjan megy, hogy melyik napon lesz az atallitas, oszt jonapot. Mindenkeppen baromsag, egy fillert se lehet rajta megsporolni, viszont kurva rossz az ember sajat biologiai orajanak. Ugyanis a belso szerveknek a regeneracioja mindig ugyanabban az oraban tortenik az ejszaka folyaman, es ez a hulye politikusok kedveert sem lesz maskent. (Peldaul mondjuk a vese 2-3-ig, az epe 3-4ig, es igy tovabb. Egyszer elmagyarazta nekem a ferjemet gyogyito orvosno, hogy miert fontos a rendszeres, hosszabb, min. 8 oras alvas. )
dr. prédikátor
tök fölösleg az óra állitgatás !!! ez így jó ahogy van. a többi csak népbutítás!!!
Desischado
Nagyon örülnék, ha megszűnne, mert kicsinálja az ember biológiai óráját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.