Bűnpártolással vádolta az ügyészséget a szocialista Nyakó István, aki pótmagánvádas indítványban kéri a február 23-án a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt történtek vizsgálatát.

Az ellenzéki politikus szerdai, a Legfőbb Ügyészség budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "az urizáló fideszes politikai elit érdekében működő, pártszolgálatot teljesítő ügyészség" véleménye szerint bűnpártolást követett el.

Elmondta, a pótmagánvádas indítványát a kopasz verőemberek elleni nyomozást megszüntető határozattal összefüggésben teszi. Megjegyezte, az indítvány befogadásáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

Nyakó István szerint véletlen, hogy indítványát egy nappal azután tette meg, hogy ismertté vált: bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Pálffy Ilona NVI-elnök ellen bűnpártolás miatt. Jelezte, a feljelentése miatt indult nyomozás megszüntetéséről írásban nem tájékoztatták.

Szerinte ebben az eljárásban már nem lehet elfedni a valóságot, hogy februárban az NVI előtt kopasz, kigyúrt verőemberek jelentek meg, és hogy Pálffy Ilona, az NVI elnöke elküldte a rendőröket.

Emlékeztetett arra, a Kúria március 3-ai határozatában kimondta, akadályozták állampolgári jogai gyakorlásában, amikor nem hagyták, hogy az NVI időbélyegzőjéhez férjen.

Ismertetése szerint az ügyészség arra alapozta a nyomozást megszüntető határozatát, hogy magánszemély nem lehet sértettje a népszavazás rendje elleni bűncselekménynek, csak a társadalom, amely azonban nem szerepelhet sértettként az eljárásban.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
Mi a faszt várunk egy olyan intézménytől, amelyik vezetője az ország második legnagyobb köz és politikai bűnözője?
RonaGyuri
Egy kis Polt-eráji anziksz

Tegye fel a kezét, aki a tényen csodálkozik

Mármint azon, hogy ártunk és qurmányunk derék harcos „nem vájja ki a szemét” a másik derék 9évre bebetonozott harcostársának. Én sem csodálkozom azon, hogy a derék ügyészség nem találta megalapozottnak, hogy „Nyakó István feljelentette Pálffy Ilonát bűnpártolás gyanúja miatt és megszüntette a nyomozást a Nemzeti Választási Iroda elnöke ellen.”. No de az indoklás „no csak azt tudnám feledni”!
Mint ismert „a szocialista politikus szerint az NVI vezetője elküldte a helyszínre hívott rendőröket, majd megsemmisítette a beléptető rendszer adatait.”, amiben a derék poltisták nem találtak kivetni valót, mert: „Pálffynak nincs utasítási joga a járőrök felett, az adatokat pedig nem ő, hanem a biztonsági cég semmisítette meg, a jogszabályi előírásoknak megfelelően.”. Az előbbi egyszerűen csak pofátlan, de a második az már elképesztő főleg a szabályokra való hivatkozás. Kis túlzással olyan, mintha valaki megsemmisíti egy bűntény vizsgálat közben az arról készült felvételeket, mert lejárt a megőrzési idejük! =))
eugen4402
Drága arany szíveim, mélyen tisztelt Nyakó úr és MSZP, az idő sokkal gyorsabban száguld annál, hogy évekig elcsámcsogjunk egy lenyelhetetlen mócsingon. Kopaszok jöttek, kopaszok mennek, és újabb és még újabb botrányok fröccsennek az arcunkba, szemünk is elvakul...Bízni kell. Hátha egyszer...
Hellcat
@Nessy: Tudták már rég csak fel kell emlegetni, hogy ne felejtse el senki mi történt akkor...nem rossz módszer :)
Yoda69
Nana. Ha be kellene idezni egy targyalasra a kopaszokat, akkor erdekes dolgokat tudna meg az orszag nepe. Igy inkabb eltusoljak az ugyet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.