A magyarok szerint a korrupciós helyzet folyamatosan romlik, és több mint felük elégtelennek tartja a kormány intézkedéseit – mondta Martin József Péter, a Transparency International (TI) Magyarország ügyvezető igazgatója.

A TI Globális korrupciós barométerének adatait ismertetve Martin kiemelte:

a magyar társadalom tehetetlennek érzi magát a korrupcióval szemben, amely erősíti a passzivitást és a bizalmatlanságot.

A magyarok a korrupciót (28 százalék) és a bevándorlási válságot (29 százalék) csaknem egyformán súlyos problémaként értékelik – mondta a TI ügyvezető igazgatója.

A sajtótájékoztatón Zupkó Gábor, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője hangsúlyozta: a korrupció nemcsak a közbizalmat ingathatja meg, hanem erőteljesen befolyásolja a versenyképességet és a befektetői szándékokat.

A TI Globális korrupciós barométere az egész világra kiterjedő közvélemény-kutatás, amely az állampolgárok korrupcióval kapcsolatos tapasztalataira fókuszál. A felmérésben 42 európai és közép-ázsiai országban csaknem 60 ezer válaszadó véleményét vizsgálták, Magyarországon 1501 embert kérdeztek meg 2015 decembere és 2016 májusa között.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban mar ott tart hogy arab terroristakkal uzletel. Mi ez ha nem hazaarulas?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Teljes tisztulás,szinte lehetetlen. Bárki kerül hatalomra, sajnos, nem érdeke s büntetés, az esetleges csere miatt. Ő is korrupt, mint az eddigi példák mutatták. Kezdve az Antal féle " kormánnyal", ez csak arra volt jó , hogy a slepp megszedje magát, ez tart a mai napig.
Optimista vok, lesz ez még rosszabb is!
sin
Magyarországot parasztok kormányozzák.
A parasztoktól csak ennyire telik - a parasztok parasztkodnak.

Amerikában tanult a paraszt?
Attól még paraszt marad, ahogy Bin Láden is csak egy paraszt terrorista maradt.

A tanult paraszt...
Desischado
Persze, hogy el lep a korrupció nyakig. Vajon orbánék miből gazdagodtak meg? Hát ebből! A nép meg birka módra tűr. De meddig?!
TomasP
Ha valaki megkóstolja az édes élet rejtelmeit, a pénz izét az nem tudja abbahagyni >>>>> lesz ez még mélyebb is.
Nagybajcs
Én utálom ha valaki parasztozik --mert van egy mondás ha a paraszt nem szarik az ur nem eszik --mert amit nap mint nap meg eszünk azt a parasztoknak nevezett bölcs --okos emberek termelik ki amihez nagyon sok ész tudás kell --mert pl--milyen tudás kell egy villamos - busz --portás stb ezeket miért nem nevezik annak ???mert más munkát végeznek --paraszt az aki mást annak tart mert nem tudja mit jelent a szó --a szó szoros értelmében --egyébként a viselkedéssel --magatartással szemben szokták használni --de miért ??? mert azt hiszik hogy a paraszt buta ..bunkó -..tanulatlan ember pedig sok sok úgynevezett tanult --diplomás embernek LENNE MIT TANULNI A PARASZTOKTÓL --EGYET BIZTOSAN --" EMBERSÉGET" ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.