Előzetes letartóztatásba helyezték a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított, hétfőn Budapesten elfogott horvát férfit, aki ellen több nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt. A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: tekintettel arra, hogy a gyanúsított több éve bujkál külföldi hatóságok elől, a szökés veszélye kimagasló.

A rendőrség szerdán közölte a honlapján, hogy a 34 éves S. Gorant a Damjanich utcában fogták el. A nyomozók azt is megállapították, hogy a férfival szemben két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, Horvátország fegyveres rablás, Szerbia halált okozó cserbenhagyásos közlekedési bűncselekmény miatt körözi.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a külföldi férfi előzetes letartóztatását. A végzés jogerős.

Mint írták, a budapesti albérletében elfogott gyanúsított lakóhelyén a hatóságok több mint 13 kilogramm THC tartalmú növényi anyagot és 1 kilogrammot meghaladó kokaintartalmú port találtak és foglaltak le.

A törvényszéki közlemény szerint a gyanúsítottnak nincs magyarországi kötődése, az eljárás során úgy nyilatkozott, hogy ismerősei sincsenek Budapesten. Az eljárás adatai szerint Magyarországon álnéven bujkált, bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik, legális megélhetési forrása nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.