Günther Oettingert májusi budapesti útjáról faggatják az EP-képviselők és a brüsszeli lapok. Pedig a múlt hétvégén is itt járt, ezúttal titokban. Csütörtökön ismét Budapestre látogat Günther Oettinger, Németország EU-s biztosa, aki hivatalosan a digitális fejlesztésekért felelős. Ahogy legutóbbi hivatalos magyarországi látogatásakor májusban, úgy most is egy önvezető autókról szóló konferencián vesz részt, és ismét találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. A biztos érkezés előtti reggele azzal telt, hogy magyarázkodnia kellett, hogy májusban miért Klaus Mangold német üzletember magánrepülőgépével érkezett Budapestre. Klaus Mangold Nyugat-Európa egyik legismertebb orosz gazdasági lobbistája, és Berlinben illetve Budapesten is sokan úgy tartják, hogy ő közvetített a paksi atomerőmű bővítése ügyében a magyar és az orosz kormány között.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A paksi szálak nyílván magasabbra nyúlnak mint Oettinger. Legkésőbb a kivitelezők névsorából kiderül ki(k)nek lobbiznak a németek, akik ebben nagyon szorgalmasak a rendszerváltás óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.