Megegyezett a Fidesz, a KDNP és az LMP az Alkotmánybíróság (Ab) hiányzó bírói helyeire a jelöltekről: a frakciók Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Marosi Ildikó a Kúria bírája, Horváth Attila jogtörténész, Schanda Balázs alkotmányjogász, Szabó Marcel pedig a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes – ismertette a jelölteket a tájékoztatón Gulyás Gergely, az Ab tagjait jelölő parlamenti bizottság alelnöke.

A három frakció közös jelöltjeiről – akik elfogadták a felkérést – várhatóan kedden szavaz az Országgyűlés.

Kósa Lajos közölte: az Ab elnökének személyéről is megegyezés született, őt a parlament elnöke fogja felkérni a posztra. Az ő nevét a Fidesz politikusai egyelőre nem árulták el, de a frakcióvezető közlése szerint ez még a nap folyamán megtörténik.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Telleg? Hat akkor a Ketfarku Kutyapartnak is ott kellett volna lennie az egyeztetesen, ha az LMP ott volt. Az LMP koztudottan egy mikroorganizmus, csak elektronmikroszkoppal merheto a letezese...
orban atment a legocskabb Rakoczi teri kurva szintjebe: mar mindegy , kivel, csak penzt kaphasson a szolgalataiert...
Szanalmas, piti, de foleg undorito...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Béla333: Tudom, a puding próbája, hogy megeszik, legfeljebb émelyegni fogunk tőle.
karma1
@Béla333: Bocsi, de en csak erre a cikkre reagaltam, mivel en nem jutok mashol hirekhez, csak a neten.
En magarol a dontes mikentjerol irtam velemenyt, nem a szemelyekrol, akik valoban inkabb szakmabelinek tunnek, mint huseges es reflektorfenyben elo fidesz-hu politikusoknak...
Nem schiffer huzott ki veletlenul mar a politikai eletbol?
Béla333
@karma1: 08.39
Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a beidézett cikk szerint is és a valóságban is ez már egy éve tartó folyamat volt. Az MSZP a DK heccelésére kivonult az egyeztetésből, a Jobbik meg nem tudott megállapodni. AZ LMP volt aki még egyeztethetett, mivel csak olyan pártok jöhettek szóba, akiknek frakciójuk van a parlamentben.
Az LMP részéről Schiffer kezdte el az egyeztetéseket, tárgyalásokat már majdnem egy éve, ő vitte végig, amíg az LMP társelnöke volt. Bár valóban mint társelnök megszűnt dolgozni, de ugyanúgy kapcsolatban maradt a jelek szerint az LMP-vel és mivel ezt a témát ő ismerte teljes mélységében, besegített az LMP-nek.
Ennyi történt szerintem. A 4 jelölt alkalmasságát meg rövid időn belül el tudjuk dönteni.
Én bízom Schifferben annyira, hogy megfelelő embereket, megfelelő indokkal tudott kiválasztani az LMP!
karma1
@Béla333: A 3 part kozul nekem is a legszimpatikusabb az LMP, csak hat nagyon kevesen vannak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.