Sulyok Tamás alkotmánybírót, az Ab – jelenleg elnöki jogkört gyakorló – elnökhelyettesét javasolja az Alkotmánybíróság (Ab) következő elnökének Kövér László, az Országgyűlés elnöke – tájékoztatott az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön.

Az Alkotmánybíróság tizenöt tagját az Országgyűlés választja meg az összes képviselő kétharmadának szavazatával, tizenkét évre. A testület elnökét is a parlament választja az alkotmánybírók közül.

Az Ab létszáma tavasszal csökkent 11 fősre, az elnöki tisztség pedig jelenleg nem betöltött, jogköreit Sulyok Tamás elnökhelyettes gyakorolja. Sulyok Tamást az Országgyűlés 2014 szeptemberében választotta az Alkotmánybíróság tagjává. 2015. április 1-jétől kezdődően a testület elnökhelyettese, az elnöki jogköröket 2016. április 22-től látja el.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Kérem szépen. Valaki mondja már meg, mi szükség itt "alkotmánybíróságra" ahol az alkotmányt mindig alakra igazítják mint egy szabó a ruhát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Cicamama55: Mindenesetre ha 12 evre valasztjak az illetoket a tisztsegre, akkor ezzel megszivjak, ha nem fide$$-hu partkatonakat valasztanak be... Legyen Neked igazad, legyen egy tisztesseges ember is vegre felelos beosztasban. Hatha valami elindul...
Box Hill
@Mézike: Nem mindig igazítják, csak ha megvan a kötelező kétharmad.
Mézike
@Box Hill: Attól hogy kicsi vagyok még annyit tudok hogy a kétharmadot is úgy számolják hogy az kétharmad legyen, még akkor is ha nem! Ez valami új matek lehet...
Box Hill
@Mézike: Matekból sajnos csak egy van. Régi, de nem öreg.
Mézike
@Box Hill: Régi de nem öreg? Na az igaz. De jól bejáratott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.