Magyarországon nem azért van munkaerőhiány, mert elvándoroltak a szakemberek, hanem azért, mert az elmúlt években 600 ezernél is több munkahelyet teremtett a kormány – mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint nem az elvándorlás miatt van munkaerőhiány

A kormányszóvivő szerint a munkaerőt "felszippantotta" a magyar gazdaság, amely négy éve folyamatosan bővül.

Hozzáfűzte, hogy az ország erősödésével váltak lehetővé olyan intézkedések, mint az adócsökkentés és a bérnövekedés.

Kovács Zoltán kitért arra is: az országnak elemi érdeke, hogy minél több szakmunkása legyen, illetve a képzett munkaerőt sikerüljön itthon tartani. "Ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy elinduljon egy bérfelzárkóztatás mind a régió, mind pedig az Európai Unió átlagához képest" – tette hozzá.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nagyon nagy gáz az,,hogy van cirka egy milla kretén,,akik ezt a moslékot lelkesen bekajálják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
A bérfelzárkóztatás egy érdekes verseny lesz.A kormány törekvései mellett regionális alternatívák is napvilágra kerülnek.A verseny,mert a bérszinvonal növelésében versenyhelyzet alakúl ki 3 és fél -4 éven belül.Ez a verseny tulajdonképpen a most használatos nyugdíjat kivezeti a piacról és egy új dinamikusan,de irányított nyugdíjszínvonal emelkedést valósít meg.A bérszínvonal növekedésének számai /minimálbér/,most még kormányhatáskör kizárólag,de léteznek alternatívák,melyek nem GDP specifikusak,ezáltal egy új-szemléletű ám más módszeri alkalmazás tekintetében, regionális viszonyok közötti finanszírozást tesz lehetővé párhuzamosan.Ezáltal a jelenlegi hazai bérszínvonal két-három részre történő feloszlása egy kormányi, a GDP számok szerint,egy értékpapír, de nem hozam szerinti,és az ember igénye szempontok eredménye összességében.
Jozefina
Ez az agymosott is csak kinyilatkoztatni tud, mint flóri! Ha kérdeznek tőle már megakad!!! Hihetetlen nagy bunkó!!??
eszegfu
@Cefi: 18:44 Igy látszik, milyen hiányosak az ismereteim! Ezt a számot is ismertem, de fogalmam sem volt az együttes nevéről! Kösz.!:)
Kutyuska
Szerintem inkább Kovács szippantott be valamit, mielőtt nyilatkozott.
Kutyuska
@human: Lázárnak az agya is sima, onnan a tekervények hiányoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.