Az I. kerületben, a főváros egyik legelőkelőbb részén, a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere – írja a Magyar Nemzet.

A fideszes politikus három éve szerezte meg a bérleti jogát a Táncsics Mihály utca 23.-ban található patinás műemlék ház egyik lakásának. A budavári önkormányzat a Magyar Nemzet megkeresésére közölte, a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amihez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá. Hozzátették, a lakásért havonta 81 203 forintot fizet Nagy Gábor Tamás, ez az összeg a „piaci pályázaton megajánlott bérleti díj”.

A lap utánanézett az Ingatlan.com-on, hogy mennyiért lehet ott lakást bérelni és a közeli Szentháromság téren egy csaknem azonos méretű – 74 négyzetméteres – lakást havonta 370 ezer forintba kerül, egy utcával odébb 200 ezerbe.

A polgármesternek saját lakása is van. Vagyonnyilatkozatai alapján a főváros XI. kerületében egy 69 négyzetméteres ingatlan kizárólagos tulajdonosa, valamint Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő is a birtokában van. Továbbá a közelmúltig egy másik – 158 négyzetméteres – ingatlannak is társbérlője volt. Míg utóbbi lakást feltüntette a vagyonnyilatkozataiban, a 2013 óta bérelt, I. kerületi önkormányzati lakás egyik hivatalos dokumentumban sincs megemlítve

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Mi a baj ezzel? Hisz rászoruló... orbán fonnyadt pöcsére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Az önkormányzati lakásokat miért nem rászorulóknak adják? Bolond lenne lakást venni vagy piaci bérletet fizetni sok ember aki ugyan nem rászoruló mert mindnek van állása stb. de megörökölte a nagyapjától és még az unoka is ott lakik.
vonotok
De sikeresen harcolnak a korrupció ellen. Ha leírhatnám akkor azt írnám, hogy " anyádat etesd a hülyeségel " , de úri proli vagyok, ilyet nem írok.
Jozefina
Ez pont olyan eset, mint kuszszemüé!!! Összeférhetetlen!!!
Eladott Ország
Amikor a pofátlanságnak nincs határa.
Az ilyen "piaci pályázaton megajánlott bérleti díj” miatt is hagyják el a fiatalok az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.