Csongrád városa 2017-től változtatni szeretne a közmunkások foglalkoztatásán. Azt tervezik, csökkentik a Start munkaprogramban dolgozók számát, mert a látszat munkáért nem akarnak fizetni. A másik, hosszú távú közmunkaprogramban azonban a teljes létszámkeretet ki akarják használni. Szakít a látszatközmunkásokkal a csongrádi önkormányzat. A város szerint a közmunkaprogram náluk is sikeres, a dolgozók a szerény díjazásért komoly értéket teremtenek. Vannak azonban olyanok is, akik a fizetést kezdik egyfajta segélynek tekinteni, ami akkor is jár, ha elkésnek, korábban elmennek, vagy csak mímelik a munkát. Ez azonban azokat sérti leginkább, akik keményen dolgoznak. Lapáttámasztásért nem akarnak fizetni Bedő Tamás polgármester elmondta, 2017-től változtatni szeretnének a közmunkások foglalkoztatásán.  Hangsúlyozta, nem arról van szó, hogy mindenkit szeretnének elküldeni, hanem arról, hogy dolgozni kell, és a feladathoz a megfelelő számú embert kell hozzárendelni. A Start munkaprogramban...

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nem ismerem Csongrádnak a közmunka programját, igy akár jó is lehet a polgármester meglátása. Az azért nekem visszatetsző, hogy igy dolgoznak 2013. óta, de most jöttek rá, hogy a 160-170 közfoglalkoztatottból jövőre csak 120 emberrel szerződnek... vagyis eddig kb. 50 ember (30 %) "segélynek" tekintette 3 éven keresztül. A szerződéseket 3-9 havi időtartamokra kötik, tehát a nem dolgozókkal nem kellett volna már régebben megujitani... ha valóban ez az oka. Gyanitom, hogy itt más is lehet, ha eleve tudja az elbocsátott dolgozók számát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@1magyar: A szabatos megfogalmazása ennek: tanult tehetetlenség!
Nessy
tessen mondani, a mindenféle mondva csinált biztosok, a parlamenti léhűtők, a vízfejek titánjai ( ti tán tudtok vele valamit kezdeni) meddig kapnak kiemelt fizetést? Szakértelem az bolsevik huncutság alapon lényeg, hogy politikai tisztánlátásukat ne homályosítsa el szakismeret. Tényleg ilyen alapon a három elemis fél analfabéta is lehet informatikus, pék, egyéb szakmunkás.
1magyar
@Bringás: Nem mindenki születik jó eséllyel sem. Sok múlik azon ki hova születik.
1magyar
@Bringás: Mit tud tenni az a gyerek aki alkoholista szülő gyerekeként születik és már kiskorában alkohollal itatják, hogy csendben legyen például?
Vagy verik a fejét és enyhe agyrázkódásokon megy keresztül és még a 8 osztályt sem tudja elvégezni?
Bringás
@1magyar: A társadalom összes baját eddig senkinek nem sikerült megoldani, így mi sem fogjuk tudni! Azt, hogy valaki rossz helyre születik, nem az én, de nem is a társadalom fogja megoldani. A mélyszegények megkapnak minden segítséget, a gyerekeik ingyen ehetnek tanulhatnak. A társadalom felelősségét annyiban látom megalapozottnak, hogy az ilyen szülőt nem sajnálgatni kell és támogatni, hanem kíméletlenül elvenni a gyereket tőle és emberi körülmények közé helyezni!
Persze erre mindig megindul a libsi vinnyogás, hogy a gyereknek a családban van a legjobb helye. Ezt nem vitatom, de nem abban a családban ezt tudjuk mindannyian!
emerencia
@Bringás: Részben igazad van. Nemhogy kevesebben vannak az általad "fasiszta libsik"-nek titulált csoport, hanem ilyen kategória egyáltalán nincs is a magyar közéletben! Láttál már olyan törvényt, jogszabályt, intézkedést, mely kikészít sok-sok embert és ez a nem létező társaság emelt törvényre?

Ezzel szemben egy fasisztoid jellegű diktatórikus hatalom keseríti az embermilliók életét Magyarországon ergo ők sajnos vannak. Nem túl sokan de éppen elegen ahhoz, hogy elűzzenek a hazánkból sok százezer embert és mindazon itthon élőknek tegyék tönkre az életét, aki nem az ő (ti) nótájukat fújja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.