A Lehet Más a Politika (LMP) nem kért semmit azért cserébe, hogy támogatja a két kormánypárttal közös alkotmánybíró-jelölteket – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc pénteki műsorában.

Kósa Lajos elmondta: az LMP képviselői az egyeztetéseken kijelentették, hogy fontos számukra a demokrácia, a jogállamiság működését biztosító Alkotmánybíróság (Ab) normális működése, a kormánypártokkal való együttműködésért pedig "nem kértek az égvilágon semmit". "Bármilyen furcsa, léteznek olyan pártok, akik a politikai alkut nem a piaci kofák alkudozásából lesték el" – fűzte hozzá.

A politikus leszögezte: nem arról van szó, hogy a Fidesz és a KDNP az LMP jelöltjeit támogatja, hiszen hosszas tárgyalássorozat végén egyeztek meg a nevekben. Hozzátette: a három frakció együtt kereste és kérte fel a jelölteket.

A Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz, a KDNP és az LMP megegyezett a jelöltekről a hiányzó bírói helyekre, és a testület új elnökéről is konszenzus alakult ki a három képviselőcsoport között. Ennek értelmében Marosi Ildikót, Horváth Attilát, Schanda Balázst és Szabó Marcelt jelölik a testületbe. Elnöknek az Ab jelenlegi elnökhelyettesét, Sulyok Tamást javasolta megválasztani a parlamentnek a házelnök. Kósa Lajos azt is mondta, az MSZP-vel és a Jobbikkal szintén próbáltak tárgyalni, ám a szocialisták "elzárkóztak", a Jobbikkal pedig a személyekben nem tudtak megegyezni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@Béla333: Tudod ebben leginkább nem az a baj, hogy @Clavigo: "lehuzza a WC-n az LMP-t"-- amit egyébként félre is értettél szerintem -- hanem a Fidesz huzza le... és ez biztos. Csak azt fogja tenni, amit a Miép-pel, a Kisgazdákkal, MDF-fel... amig kell a szövetség bármilyen témában, addig van "értéke" egy pártnak, aztán, ha "nyeregbe" kerül a Fidesz, akkor már senkit sem enged maga mellé, szabályosan eltiporja. És ennek semmi köze a "nyolcvanas évek" történéseinek, amire Te hivatkozol... max. egy "fejlődés történet", mely semmiben sem gátolja a Fideszt, még az LMP "klotyón" való lehuzásában sem!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Horizont: 15.13
Azt mondod ne ragozzuk, de te csak ragozod tovább! Tehát: én azt mondom várjuk meg hogy Hadházy jól látta-e a helyzetet:
"Hadházy Ákos tapasztalatokra, illetve jogászi véleményekre hivatkozva azt mondta, a jelenlegi 11 bíróból négyről lehet azt mondani, függetlenül hozza a döntéseit, a többi hét bíró kerüli a konfliktust a kormánnyal. Szerinte a jelenlegi helyzet csak a kormánynak jó, de remélik, a négy új bíró megválasztásával nyolcra nő azon bírák száma, akik a kormánytól függetlenül döntenek."
index.hu/belfold/2016/11/17/megallapodott_a_fidesz_es_az_lmp_az_alkotmanybirokrol/
Béla333
@Horizont: 15-19
A DK-nak 2015 decemberében volt egy átlapozása a füzetében, ami miatt megszavazták, hogy a politikus hozzátartozója is rész vehessen közbeszerzésen. Ha kell előkotrom az idevágó cikket.
A másik meg az MSZP szavazott nemrég a Fidesszel együtt.
Ezekre egy rossz szavad sincs?
A bírók választásánál ha nem lesz igaza az LMP-nek, el fogom ismerni!
De várjuk már azt meg, ne most törjünk pálcát felettük!
Béla333
@Horizont: 16.29
Remélem te is és én is itt leszünk még a Propin 2017 tavaszán.
El fogom ismerni ha rossz döntés volt, most még ezt nem tudom kimondani!
Mert mi van ha nekik van igazuk és jobb lesz a helyzet.
Ezt az áruló dolgot meg hagyjuk szerintem. Olyan ovodás dolog.
A tolvaj azt mondja a másikra, hogy be be, te meg áruló vagy?!
Melyik jobb? Tolvaj és áruló vagy csak áruló?
Béla333
@Horizont: 16.57
Mivel hogy én sem vagyok semmilyen pártnak a tagja és én is becsületesnek és tisztességesnek tartom magam, én is véleményezem az MSZP/Gyurcsány elmúlt évtizedek politizálását úgy, hogy tolvajok és hazaárulók!
Kutyuska
Találgathatunk, de az igazságot csak a Fidesz és az LMP tudja. Két dologban vagyok biztos:
1. A politikusok 99,9 %-as mindig hazudik
2. A Fidesz nem egyezkedik soha senkivel, kizárólag olyan embereket neveznek ki minden pozícióba, akik maradéktalanul, ellenvetés nélkül a Fidesz érdekeit képviselik, a Fidesz hatalmi törekvéseit segítik. Emiatt nem hiszem, hogy most az LMP által is támogatott alkotmánybírák sok bármilyen nehézséget is okoznának a Fidesznek a törvénytelenségek tovább folytatásában.
Megjegyzem, én is szavaztam már az LMP-re és Hadházy és Szél Bernadett tevékenységét sokra tartom, de most nem értek velük egyet.
Eladott Ország
A Lehet Más a Politika (LMP) nem kért semmit azért cserébe, hogy támogatja a két kormánypárttal közös alkotmánybíró-jelölteket.

KIVÉVE „Inkább az áruk, a szolgáltatások adóztatását jövedék esetében, fémkupak esetében, amelyek termékdíjként jelentkeznek, és azok ilyen környezetvédelmi szempont, hogy a fémkupakoknak az ügyében fellépve próbáljuk meg ezt a szemléletet csökkenteni, tehát egy sor olyan adóintézkedést fogadtunk el, amelyik alapvetően nem érinti az emberek mindennapi életét.” Értik, ugye!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.