A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) háromszázmillió forintos adócsalással és 34 milliós pénzmosással gyanúsít egy tatabányai vállalkozást, amely Szlovákiából behozott termékei után nem fizetett forgalmi adót. 

Az elektronikai és háztartási gépekkel kereskedő társaság a külföldről behozott árukat magyar kiskereskedőknek értékesítette. A vállalkozás könyveléseiben belföldi beszerzést tüntetett fel, és árbevételének jelentős részét is eltitkolta.

A cégvezető és felesége az így megszerzett vagyonból egy új pizzéria építését és nyitását finanszírozta. Emiatt költségvetési csalás mellett, 34 millió forintos összegre elkövetett pénzmosás miatt is felelniük kell – közölte a sajtóreferens.

A gazdasági társaság ügyvezetőjénél és partnereinél végrehajtott akcióban hetven pénzügyi nyomozó, adórevizor és informatikus dolgozott egyszerre. Három megyében és a fővárosban, összesen harminckét helyszínen tartottak házkutatást.

A házaspárt és az elkövetéshez asszisztáló könyvelőt gyanúsítottként, huszonhat embert pedig tanúként hallgattak ki. Az okozott kár megtérülése érdekében több mint harmincmillió forint összegben zárolták az elkövetők vagyonát: gépkocsikat, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat.

Az ügyben a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságán folyik nyomozás bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás miatt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ja ha a fidesz maffia 1000 milliárdokat csal el akkor nincs semmi...viszont ahogy nézem a konkurenciát nem tűrik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.