Véglegesen lekerült az Interpol körözési listájáról Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, mivel a szervezet elutasította a horvátoknak azt a kérését, hogy újítsák meg a cégvezető ellen kiadott elfogatóparancsot.

Az Interpol azért utasította el Hernádi Zsolt nemzetközi elfogatóparancsának a megújítását a nem hivatalos magyarázat szerint, mert a magyar hatóságok már folytattak Hernádi Zsolt ellen vizsgálatot a horvátok vádakkal kapcsolatban.

Tíz napja, az Interpol végrehajtó bizottsága utasította el azt a horvát kérést, hogy újítsák meg az elfogató parancsot Hernádi Zsolttal szemben. A döntést november 6-án hozták Baliban, amelyet az Interpol végrehajtó bizottsága később megerősített – közölte a horvát belügyminisztérium a Vecernji List című horvát napilappal.

A Mol pénteken közölte, üdvözli az Interpol döntését, amely alapos vizsgálat után véglegesen törölte a Hernádi Zsolt ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot. 

A horvát ügyészség korábbi közlése szerint azzal vádolja Hernádi Zsoltot, hogy cége kenőpénzt fizetett Ivo Sanader volt horvát kormányfőnek, hogy ennek fejében a magyar olajipari társaság irányítói jogokat szerezzen az INA horvát olajipari cég felett – a veszteséges gázüzletág kivételével.

A Mol Nyrt. számos alkalommal visszautasította a Sanader-perben elhangzottakat, és leszögezte: soha nem korrumpált egyetlen politikust sem, és nem adott pénzt azért, hogy megszerezze az INA-ban az irányítási jogokat.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezek szerint mától becsületes ember? És ez a magyar hatóság vizsgálatából derült ki? No comment!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sin
Teleszájjal nevet bele a kamerába a BŰNÖZŐ?

Q világ ez!!!
eugen4402
Kibédy Ervin után szabadon: "én nem hiszem, hogy normális vagyok".
Azé' mondom, mert ezen a mosolygós képen Herr Nádi feltűnően hasonlít Mr. Pharaonra... Mondom, hogy megbuggyantam. :-)))
desiro
Azért Horvátországba ne menjen nyaralni!!!
Csizmás Kond
...hát persze hogy hibás...csak az az ártatlan aki miatt öngyilkosok lesznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.