Módosította a kormány azt a rendszert, amely eddig az akadálya volt az uniós pénzek kifizetésének. Behódolt a kormány Brüsszelnek, így jó esély van arra, hogy hamarosan elindulhatnak az uniós pénzek Magyarország felé – írja a Portfolio. A 2014-2020 közötti időszakra megítélt uniós támogatásokat eddig részben azért nem utalja át az Európai Bizottság, mert nem ért egyet azzal, ahogy átalakították a pályázatértékelési rendszert, a kormány egy rendelettel most itt fújt visszavonulót.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Alábecsülik Lázárék „találékonyságát”

Az EU tényleg nincs felkészülve az orbáni aljas pofátlanságra

A brüsszeli adminisztráció azt hiszi, hogy sikerült jobb útra terelni Őfeneségát és bandáját. A derék magyar média is így számolt be a „A csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelent és pénteken már hatályba is lépett ” rendelkezésről: „Behódolt a kormány Brüsszelnek, így jó esély van arra, hogy hamarosan elindulhatnak az uniós pénzek Magyarország felé ”.
Eddig az volt a gond, hogy:
„az egyes szakterületek Irányító Hatóságainak a vezetői a nyertesek listáját kénytelenek egyeztetni a Miniszterelnökség vezetőjével”,
illetve
„sok támogatott fejlesztésnél nem írtak ki pályázatot, hanem a kormány eldöntötte, ki nyerheti meg”.
Nos az előbbit „az irányító hatóságok hozhatják a döntést, csak szakmai ellenjegyzést kell szerezniük a tárcavezetőtől, Lázár Jánostól.” ra módosították, ami egy normális országban akár változás is lehet, de nem nálunk. Ez még a dokumentáció nevét sem biztos, hogy megváltoztatja! =))
Ami pedig a pályázatos dolgot illeti az, hogy „értékelni kell, és írásban kell indokolni, miért mellőzik a versenyeztetést.” sem jelent semmit mifelénk. Ártunk és qurmányunk egy dacos csak már a részletes elemzést tartalmazó indoklás kategóriájába tartozik, pontosabban tartozna, ha lenne! =))
Yoda69
En a helyukben egy fillert sem utalnek amig ez a rezsim regnal, es ki nemk vizsgaljak az osszes korrupcio gyanus ugyletet. Hulyek ha bedolnek a pavatancos gecinek.
Clavigo
Valamit biztos,hogy kitaláltak...Addig is míg kiderül..Miért nem hallani a CÖF-ös biiiiiiirkák "nemzethhhy" bégetését ?? "Neeeem leszünk gyarmat",,nee-eeee-eem...stb". Mi lesz ,,ha a gaz EU. ránk erőlteti a támogatásokat ???
Jozefina
Brüsszeli administráció nem lát át az asztal másik oldalára, vagy nem is akar, vagy nem ismerik teljes egészében az orbáni változtatásokat, vagy ők is kilóra meg vannak véve!!! Valóban ennek a rezsimnek egy centnyi EU támogatást nem lenne szabad kifizetni mindaddig, amíg az eddig ellopott, vagy pénzeket hiánytalanul vissza nem fizetik, és tételesen el nem számolnak azokkal az összegekkel amelyek sorsa tisztázatlan.Az EU felelőtlenül költi az EU polgárok pénzét. Ezért nekik is felelni kellene!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.