Nem tervezi, hogy visszavonul az ellenzék támadásai miatt Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke. Szerinte egyébként is alaptalanok a sajtóban megjelent vádak – nyilatkozta a Magyar Időknek

Nincs mitől félnem, nem bujkálok. A munkám elsősorban a vidékhez és a képviselőkhöz köt, mert a cigányság nagyobbik része ott él. Másfelől nem akartam és nem is fogok asszisztálni ahhoz a lejárató hadjárathoz, amelyben egyébként az a legszomorúbb, hogy nemcsak személyemet, de az egész cigányügyet is befeketítik, lejáratják, miközben sok területen óriási eredményeink vannak. A Magyarországon működő roma felzárkózási program Európa egyik legerősebb, szakmai alapokra épített és valós eredményeket hozó programja. Ha csak a botrányt keresik, és arról akarnak beszélgetni, ami tovább erősíti az előítéleteket, abban én nem vagyok partner.

A lap szombati számában megjelent interjúban kifejtette: nemcsak személyét, hanem az egész cigányságot támadják, próbálják megosztani őket. Úgy vélekedett, hogy a "hadjárat" az önkormányzati választás után kezdődött, miután a Lungo Drom mindenhol nagyon komoly eredményt ért el, ahol jelöltet állított.

A Fidesz körülbelül 3500, mi pedig 2400 helyet fogtunk, míg az utánunk következő Jobbik csak 468-at. Ez azt jelenti, hogy sikerült a magyarországi cigányságot egy saját közösségi érdekeit felismerő és azt képviselő, kikerülhetetlen politikai tényezővé szervezni.

Mindehhez egy sikeres felzárkózási program párosul, amelyet a kormánnyal együttműködésben hajtanak végre, míg az előző kormányok romastratégiája abban merült ki, hogy segélyen tartották a cigány közösségeket, hogy azok minél kiszolgáltatottabbak legyenek az aktuális hatalomnak. "Ezért is ütnek minket!" – jelentette ki.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) működése Farkas Flórián szerint nem kerülhet veszélybe amiatt, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy határozott, visszafizetteti az ORÖ-val a Híd a munka világába programra felvett 1,6 milliárd forintot.

Nem tervez lemondani a Lungo Drom éléről, mert nincs oka rá:

A méltatlan támadások nem tudnak maradandó éket verni a cigányság egyre erősebb önképviseletébe, abba, hogy saját érdekeinkért szervezetten, egységesen és tudatosan kiálljunk. Abban sem bizonytalanítanak el minket, hogy tisztán lássuk: a Fidesz kormány az, amelyik valóban segíti a romák felzárkózását, az előzőek csak ártottak. Az ellenzék hadjárata nem érte el a célját, a cigányság és a kormány egyaránt számíthat a továbbiakban is a munkámra.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Aszongya a boxos hogy a kormány továbbra is számíthat a munkájára!!!Hát ez a geci életében még nem dolgozott, csak a pénzt fogja továbbra is ellopni!!!A fajtestvire meg megvédi mint az arrogáns tonyót!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Én a helyedben előszór FIZETNÉK, másodszor FÉLNÉK, harmadszor, BUJKÁLNÉK , mert annyi szemétséget amit Te elkövetel csak ez jöhet.
Vagy még egy, de a jó ízlés miatt már nem merem leírni.
Eladott Ország
A roma felzárkózási programot nem azért találták ki, hogy te meg a szarházi fajtád ellopják. Jogállamban már régen a sitten ülnél. Ráadásul még a pofád is nagy, mert véd a csúti cigány haverod.
Fradigege
Akkor ne félj flórikám. Ki a fszt érdekel?! Úgyis habosra verik a sitten a szádat.
sentinel216
Ez a sárgalábú - a haverjával együtt - nem ismeri a mondást: Fehér ember nem felejt!
nyanya001
Megnyugtatott a csuti haverod ?
Az biztos, amíg ő van hatalmon, az ilyen csirkefogók nem lesznek felelősségre vonva !
Suba subához...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.