Több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy elkövetői kört, amelynek tagjai autóversenyekhez fiktív reklámszerződéseket kötöttek; hét ember előzetes letartóztatásban van.

Az igazgatóság hétfői közleménye szerint a csoport szponzorációnak álcázott adócsalással 3,2 milliárd forint kárt okozott a központi költségvetésnek. Az ügyben több száz cég érintett, a zárolásoknak köszönhetően az okozott kár várhatóan teljes egészében megtérül – írták.

Ismertetésük szerint két szekszárdi férfi autóversenyzés mellett reklámügynöki tevékenységre alapított cégeket, és évente több száz vállalkozással kötöttek szponzori szerződést. Reklámfelületként túrafutamokra nevezett versenyautók szolgáltak. A cégek nevével és logóival felmatricázott autókról készült versenyfotókkal látszólag igazolták a teljesítést, és a szponzorok számlát, valamint teljesítési igazolást is kaptak az átutalt, évi több milliárdos szponzori díjról. A szponzorok a fiktív számlákat költségként elszámolták, azaz adóbevallásaikban levonható tételként szerepeltették.

A gyanú szerint azonban a számlák mögött nem volt valós teljesítés, ugyanis a szponzorok által havonta átutalt összegeket az elkövetők készpénzben felvették, és az összeg 95 százalékát a szponzoroknak visszaosztották.

Az országos céghálózat és bűnelkövetői kör leleplezésére háromnapos akciót szervezett a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága. A három nap alatt 227 helyszínen, országszerte 270 pénzügyi nyomozó végzett házkutatásokat, lefoglalásokat. A két irányítót a Merkúr Bevetési Egység kommandósai fogták el.

A pénzügyi nyomozók három nap alatt 27 ingatlant, 15 gépjárművet és céges üzletrészeket zároltak. Emellett készpénzt is lefoglaltak, továbbá az érintett cégek és személyek 10 pénzintézetnél vezetett 72 bankszámláját csaknem 400 millió forint értékben befagyasztották.

Az egyik gyanúsított ingatlanában drogot is találtak.

A nyomozók huszonegy gyanúsítottat hallgattak ki, közülük a Szekszárdi Járásbíróság csütörtökön hét embert helyezett előzetes letartóztatásba.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez a hét amatőr nem tejelt a hordának a nyereségből!
papa.49
Kimaradtak a ,,lé osztásból,, a fütyiszek, hát bukni kellett!!!
Szókrakész
Fociklubbokat nem mertek "szponzorálni", mert akkor Kubatovék azonnal követelték volna a pénzt.
qxy
adócsalással 3,2 milliárd forint kárt okozott a központi költségvetésnek.
Tisztelt főügyész ha netántántán.eccer csak Úgy dönt hogy az " Igazság oldalára áll. ( hisz ez lenne a dolga) és már hét ember előzetesben van. Kérdezem én ŐSZINTÉN..- lennének még politikusok a parlamentben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.