A Városháza park téli fesztiválján, az Advent Budapest elnevezésű rendezvényen állítják fel november 23-án a főváros karácsonyfáját, amelyet másnap gyerekek segítségével díszítenek fel.

A rendezvényt szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a hatalmas fenyőfa feldíszítésénél első alkalommal működnek közre gyerekek, akik nem csak csütörtökön segíthetnek a fa díszítésében, de az első adventi hétvégén az Üvegházban díszeket is készíthetnek saját karácsonyi kívánságaikkal vagy üzeneteikkel, és ezeket is elhelyezhetik a fenyőfán.

Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idén december 27-ig várja a látogatókat gazdag programkínálattal, jótékonysági eseményekkel és számos meglepetéssel.

A kulturális rendezvényeknek helyet adó fűtött Üvegházban a négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap egész nap ingyenes családi programok; bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés, adventi gyertyagyújtás és koncertek várják az érdeklődőket, hétköznap esténként pedig amatőr kórusok, társulatok mutatják be itt karácsonyi műsoraikat.

A Városháza parkban állítják ki az óvodás és iskolás csoportok által környezettudatos eszközökkel dekorált 90 stilizált kisfenyőt is, amelyek a FŐKERT és a Szabad Tér Színház együttműködésének köszönhetően idén újra köztéri installáció formájában díszítik a belvárosi teret.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.