A kiszolgáltatottság helyett biztonságot, a szegénység helyett büszkeséget kell nyújtani a nyugdíjasoknak - mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy szerdai, az idősügyről rendezett budapesti konferencián. A pártelnök a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Táncsics Mihály Alapítvány által az új idősügyi stratégiáról és a fenntartható nyugdíjrendszerről rendezett konferencián arról beszélt, szeretnék bebizonyítani, hogy a szocialista párt politikájának egyik alappillére az aktív és intenzív foglalkozás a 2,7 millió nyugdíjassal. Miközben a társadalom egyharmada nyugdíjaskorú, a nyugdíjasellátásra, a nyugdíjas ügyekre csak minden tízedik forintot fordítja a társadalom, ebből az következik, hogy nem megfelelő, amit a nyugdíjakkal és a nyugdíjsokkal tesznek - jegyezte meg. A pártelnök szerint újra kell építeni a fenntartható nyugdíjrendszert, és változtatni kell azon, hogy a nyugdíjemelés mértékét az inflációhoz kötik. Hozzátette: vissza kell térni a vegyes rendszerhez és azt kell...

Forrás: figyelo.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"A Fidesz kitért arra is, hogy jövőre is garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését. A keddi bérmegállapodásban foglalt jelentős béremelések lehetőséget adnak arra is, hogy a nyugdíjak is növekedjenek." Eddig úgy tudta a nép, hogy a nyugdíjak csak és kizárólag az infláció miatt növekedhetnek, a bérek növekedése nincs rájuk hatással. Most akkor melyik azt igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.