Tarsoly Csaba arról beszél a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban, hogy egyik befektetéséhez Ghaith Pharaonnal tárgyalt, akit a Külügyminisztérium ajánlott a figyelmébe.

A Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja azt nyilatkozta:

„2015 elején a Külügyminisztérium hozott is egy Ghaith Pharaon nevű szaúd-arábiai befektetőt tárgyalni. A Buddha Bárban volt egy nagy ebéd, ahol bemutattak neki és a titkárának, aztán én is meghívtam őket ebédelni. Utána megjelentek az irodámban a befektetők, és elmondták, hogy beszállnának a Duna City fejlesztésébe. Én kicsit keveselltem a felajánlott összeget, amire azt mondta a szaúdi befektető, hogy ha adok neki öt százalékot, akkor megszervezi a finanszírozást.”

Miután a Tarsoly Csabával készült interjú fenti részlete megjelent, a lap megkereste a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM), hogy igazak-e a Quaestor-vezér állításai. A Külügyminisztérium a válaszában gyakorlatilag elismerte, hogy ők ajánlották ki Tarsoly egyik projektjét Pharaonnak.

Ahogy írják, „A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) feladata, hogy magyarországi befektetési lehetőségeket ajánljon külföldi befektetőknek”. Válaszuk szerint ez a munka igen eredményesen zajlik, hiszen rengeteg tőkét hozott az országba tavaly a HIPA. Majd elismerik, hogy ők közvetítettek Pharaon és Tarsoly között. Hozzáteszik:

„A KKM-nek és a Befektetési Ügynökségnek nem volt feladata az ő további ellenőrzése, és nem volt oka arra, hogy elzárkózzon a befektetési lehetőségek kiajánlásától.”

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Várom sorban a lemondásokat a szargyártóval kezdve végül a hazugoviccsal befejezve!!! A Hortobágyon nyitunk a számukra egy rideg tartású marhaszállást, ahol meghúzhatják magukat az ég alatt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@papa.49: Tegnap 19.08 ra! Na arra várhatsz mig ezek a gecik önszántukból lemondanak!
papa.49
@dr. prédikátor: Ezt tudom csak már jó lenne kicsit segíteni nekik, hogy eltakarodjanak a halálnemiszervére!!!
dr. prédikátor
@papa.49: Ez csak rajtunk múlik hogy mikor kergetjük őket a halál faszára!!!
papa.49
@karma1: Benne lennék a kifüstölésben mikor kezdünk már hozzá, mert ez a bamba ellenzék még mindig a nem létező pozíciókat próbálja egymásközt elosztani, pedig előbb MEG KÉNE SZEREZNI!!!
Jozefina
Kvázi mocskos, korrupt bűnözök!!! És mit érdemelnek???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.