A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete azt szeretné, ha a kormány célul tűzné a kórházi fertőzések számának csökkentését.

Dénes Tamás, a szervezet elnöke azt mondta: ebben a Reszasz is szeretne partner lenni. A szervezet ötpontos cselekvési tervet készített a kórházi fertőzések kockázatának csökkentéséért.

Dénes Tamás felidézte, Semmelweis Ignác óta ismert, hogy a kézhigiénével nagymértékben lehet csökkenteni a kórházi fertőzéséket. A szervezet többek között azt szeretné, ha 2017. július elsejére, a következő Semmelweis-napra minden kórházi folyosón lenne kézfertőtlenítő. Az ugyanis – Dénes Tamás elmondása szerint – még csak kevés helyen van, vannak kórházak, ahol "még papír, szappan sincs".

Javaslataik között szerepel az is, hogy a megfelelő hivatalok az Országgyűlést és a közvéleményt is tájékoztassák a kórházi fertőzések helyzetéről.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tudta? A felcsúti foci 11 milliárdos támogatást kapott
A kormány honlapján közzétették, hogy 2011 óta mennyi támogatás jutott a látványcsapat-sportágaknak, azokon belül a sportegyesületeknek. Az MLSZ három év alatt 32 milliárd forintot kapott, a fociegyesületek listáját toronymagasan Felcsút vezeti 11 milliárddal - összesítette az adatokat az Átlátszó.

Az a lényeg, hogy a fociakadémiára dől a lóvé !
Üdvözlet Orbánnak, ma is G. nap van !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
X-ray
@X-ray: Pár éve még lehetőség volt szomjat oltani ballonos vízadagolóból, most az is ÜRES!!!
X-ray
@X-ray: A kórházban lévő italautomaták a pénzt elnyelik, 200 és 100 forintos pénzérméket, semmit árut nem adnak ki...
Eriksson
@X-ray: @X-ray: @X-ray: Pillanatnyi hiányosságokat nem nehéz összeszedni. Legalább ekkora vehemenciával tudnál pozitívumokat is csokrozni?
Clavigo
Na és...Kegyes Urunk az ukrajnai szavazó bázis egészségéért aggódik..Most támogattuk meg őket 7 mrd-al...Hogy itthon mi van ,,azt lecc@rja a Buckalakó..oszt jó napot.
kukac50
Mészáros Lőrincnél van a pénz ami a kórházakból hiányzik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.