Kis nyilatkozatháború tört ki Jávor Benedek és a Roszatom között egy leejtett reaktortartály miatt.

Jávor egy kétrészes közleménnyel dobta le a bombát az MTI OS-ben, amiben a beszámolt arról, hogy egy belarusz erőmű építése közben a Roszatom leejtett egy reaktortartályt, amiből a fehéroroszok onnantól kezdve nem kértek, és cserére kötelezték a céget. Az S&P Platts közlésére hivatkozva Jávor azt állította, hogy a Roszatom szerint a sérült reaktortartályt, némi javítás után, bárhol felhasználhatják a jövőben építendő atomerőművekben. Az orosz cég a lehetőségek között külön nevesítette Paks II-t is. Az EP képviselő ezt nehezményezte, illetve Lázár Jánostól vár garanciákat arra, hogy nem kerül ide a leesett tartály.

Erre persze visszalőtt a Roszatom is, először azt állították, hogy nem használják fel a Belorusz Atomerőmű 1-es blokk reaktortartályát a majdani Paks II. atomerőműben, de amúgy nem lenne semmi akadálya:

Mindazonáltal műszaki akadálya nincs a reaktortartály rendeltetésszerű felhasználásának: a reaktortartály hibátlan és alkalmas rendeltetésszerű működésre, amit az eddig elvégzett vizsgálatok eredménye is alátámaszt. Pótlólagos intézkedésként a Roszatom a reaktortartály állapotát nemzetközi szakértőkkel is megvizsgáltatja.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Bár szerintem soha nem fog megépülni Paks II., ennek ellenére fura, hogy az EU (Merkel) engedélyezne egy időzített bombát, csak azért mert őt már nem csak a jövő generációját érinti. Nem kétséges hogy a német cégek támogatják őt ebben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
A megoldás.- Meg kérdezni a pockot. .- Ez maga szerint tényleg tökéletes? Mert őn a szakértő. Ha azt mondja igen, akkor rendben. De ha ennek ellenére gebasz lenne ,akkor kötél. Nem tudom erre mit válaszolna. Szerintem azt hogy ki kell dobni mert élet veszélyes. Sajnos az a baj hogy mindenki csinálhat minden szar munkát mert senkinek nem kell felelőséget vállalni . Minek az . Majd keresünk egy balekot . az a lényeg hogy én, most, de azonnal gyorsan meg kapjam a sok pénzt a többit leszarom.
libellle
@coni: nem akarja engedélyezni. Merkel nem az EU. Csupán Mi álljuk az egész EU-koltség nagyrészét.
Desischado
Akkor a fehéroroszoknak miért nem kellett tovább? Erre szeretnék választ.
qxy
@Desischado: Mert szar szerintem és veszélyes. Vagyis szarért meg lehet venni ha van egy balek. Ezért, gondondolom kiagyalta egy okos tojat, hogy.- Ha meg veszem ennyiért és ennyiről van papír, hogy ennyi az ára, vagyis??? Bazzeg. Kurva gazdag leszek. .- De felrobbanhat te gyökér. .- Nem baj ott a másik.Tudod mint amikor a rendőrök találnak két éles bombát és óvatosan viszik az őrsre hogy fel ne robbanjon és mg kérdi az egyik.- Te mi van akkor ha az egyik fel robban.- De hülye vagy. akkor azt mondjuk hogy csak egyet találtunk.
Jozefina
Miért ez a ge...i cigányvajda dönt erről egyszemélyben Putyin seggét nyalva és szándákosan borsot törve az EU orra alá??? Közel van felcsóthoz. Ha gáz van od a lopott vagynka egy része. meg a kisvasút. Ha anépet nem legalább a játékszereit vegye figyelembe!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.