A kormány számára a bérmegállapodásnak az az értelme, hogy "azt mondhatjuk, nemcsak van munkahelyünk, hanem megéri dolgozni" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 2017-2018-as bérmegállapodás aláírásakor csütörtökön, a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt 26 évben többször is nekifutottak már valami hasonlóhoz, de nem jutottak el átfogó megállapodásig, ami most sikerült. Gratulált azoknak, akik a tárgyalásokban részt vettek és elismerését fejezte ki azoknak, akik vállalták a megállapodás aláírását.

Elmondta, ahhoz, hogy most a bérekről lehessen beszélni, szükség volt munkahelyekre, ahhoz pedig működő gazdaságra.

Orbán Viktor kifejtette: személyesen is büszke a nagyarányú béremelésre, amelynek előfeltétele, hogy versenyképesek legyenek a vállalatok. Mint mondta, munkát adni az embereknek az állam nem tud, ezt a szocializmusban megpróbálták és összeomlás lett a vége, vagyis munkahelyet a cégek vezetői, tulajdonosai tudnak biztosítani.

Megjegyezte: vannak regionális egyenlőtlenségek, nem mindig könnyű elérni a munkahelyet, és nem mindig azt kapja a munkavállaló, amit szeretne, amiért tanult, de az elmondható, hogy ma Magyarországon minden ember, aki dolgozni akar, az talál magának munkát.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy technológiai forradalom – mint fogalmazott, egy új ipari forradalom – küszöbén állunk. Olyan nagyarányú technológiai változás történik a modern gazdaságokban, ideérte Magyarországot is, ami mindent meg fog változtatni – tette hozzá.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Nincs olyan ország Európában, ahol egy miniszterelnök évek óta úgy kormányoz, hogy sikerrel kerüli a nyilvánosságot, hogy csak a gondosan szelektált barnanyelvű mikrofonállványoknak tart kiselőadást, hogy a kétharmados dübörgés ellenére nem áll ki nyilvános vitákra, nem lehet tőle kérdezni, mert testőrök gyűrűjében sunnyog el a média munkatársai elől. Ha nincs elérhető közelségben egy függyöny, vagy ha nincs kéznél egy bármire bevethető Kósa Lajos, akit pajzsként előre lehet tolni, akkor menekül, bujkál, eltűnik a balfenéken.

Nem normális, hogy egy ország miniszterelnökét saját emberei védik a nyilvánosságtól, és ha véletlenül mégis becsúszik egy-egy kényelmetlen kérdés, akkor a fentihez hasonló gyökér reakció a válasz. Itt már megint nem arról van szó, hogy a fényességes isten magánéletében vájkáltak, és egy nem közszereplő gyerekkori barátjáról kérdezték, akivel együtt rúgta a bőrt a faluszéli putri árnyékában.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Nálunk Fideszes a polgármester de egyetlen egy munkahelyet sem teremtettek még.
Hol is dolgozzon aki dolgozni szeretne? Londonban Németországban Svájcban Francia országban dolgozik az egész rokonságom már az 50 évesek is elmentek.
wpym
Persze, hogy talal, de nem mindegy, hogy mit es mekkora osszegert, ahogyan draga politikusainknak sem mindegy, hogy mennyit lopnak.
1magyar
55 felett ja, én meg a pápa vagyok. Az igazságtartalom szemmel látható ha valaki szétnéz a munkahelyeken hány éves dolgozókat lát csak úgy saccra!!!
Macskaszem
A gond az, hogy nem csak dolgozni akarnak, hanem keresni is te isten barma.
Nessy
Vannak azért apró kis problémák!
A munkahely és a munkavállaló nem egy helyen van. Hiába van sok ezer közmunkás, nincs szakmája. A szakmunkás képzésünk elavult, még a betanított munkára is kevés néha.
A kormány hoz egy törvényt, hogy mennyi legyen a bér, csak éppen a munkáltatók egy része nem tudja azt kifizetni. Magas a bérekre rakodó ilyen - olyan közteher, a sok féle egyéb adó, ami a cégeket terheli. Egyre természetesebb az elvégzett munka ki nem fizetése. És ez bizony elsősorban hazánk "menő cégeire" igaz.
Verheti nemzetiszínű féltéglával a mellét a kormány, hogy nőnek a bérek, de pont az általa fizetett területeken erre nem biztosít forrást.
Szép a családi adó kedvezmény, több százezres bér mellett.
Bármilyen hihetetlen, de a három gyermekes családok mellett vannak gyermektelen házaspárok, egyedűl állók, idősebbek, ahol már kirepültek a gyerekek. Ja, ők adóznak, valakinek azt is kell.
Pálinkás Pál
Te csúti disznó,te pofázol a munkáról??? Életedben két percet nem dolgoztál,hacsak a lopást nem annak tekintjük..De ne aggódj...majdcsak belerázódsz a sitten...De legalább ismerősök között melózhatsz majd...veled lesz a csürhéd is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.