Munkacsoport alakul több minisztérium és a szakszolgálatok részvételével a nemzeti biztonsági stratégia felülvizsgálatára – a honvédelmi és a belügyminiszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve a külgazdasági és külügyi tárca vezetőjének erről szóló utasítása a Hivatalos Értesítőben jelent meg csütörtökön.

A munkacsoport feladata, hogy "Magyarország megváltozott biztonsági környezetére, a tömeges bevándorlásra és a terrorveszély erősödésére, valamint a Magyar Honvédség megváltozott feladatrendszerére" tekintettel felülvizsgálja a nemzeti biztonsági stratégiát és a módosítására javaslatot készítsen "soron kívül" az érintett minisztereknek – olvasható az értesítőben.

A munkacsoport vezetője a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára.

A munkacsoport tagja a honvédelmi miniszter, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a belügyminiszter, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója, az Információs Hivatal főigazgatója, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ főigazgatója, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója és a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által kijelölt egy-egy ember.

A munkacsoport ülésén állandó meghívottként részt vehet a Magyar Nemzeti Bank elnöke és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának vezetője által kijelölt ember – tették hozzá.

Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 22-én az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt beszélt arról, hogy új nemzeti biztonsági stratégia és új katonai stratégia kidolgozásáról kezdődtek egyeztetések a Belügyminisztériummal és a Külgazdasági és Külügyminisztériummal. Közölte: az elmúlt egy évben Európa biztonsága jelentősen megváltozott. Kiemelte a migrációs válsághelyzetet, a terrorizmus megnövekedett veszélyét és kitért a kibertámadások jelentette veszélyekre is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nos ez a "nemzethy biztonségi stratégia" nem más, mint a fosó rezsim hatalmának bebiztosítása!
quadrocopter
Nos ez a "nemzethy biztonségi stratégia" nem más, mint a fosó rezsim hatalmának bebiztosítása!
Lepényleső
Minek? Itt minden egy helyen,dől el a váll fölötti fejen,ami tartja a koronát helyen?
Nessy
Ha valamit nem tudsz, vagy nem akarsz megoldani, alakits bizottságot,/ munkacsoportot, és jó darabig elüldögélhetsz értelmetlen megbeszéléseken, melyek lázas tevékenységnek tünnek!
papa.49
Ezek aztán egyáltalán megtalálják a a saját seggüket a gatyájukban, kétlem balfaszok gyülekezete!!!
justhpeter
Meg kell bízni a feladattal Bakondit és délutánra már végez is vele.
Jozefina
A korrupcit vizsgáló bizottság és a letelepedési kötvényeket vizsgáló bizottság, a nyugdíjak ellopását vizsgáló bizottság, a bróker cégek kormány érdekeit vizsgáló bizottság és még sorolni lehetne az miért nem fontos???
Vagy csak majd a kispadon lesz rá mód és lehetőség???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.