Több mint háromszáz, különböző márkájú okostelefont foglaltak le a pénzügyőrök Szegeden, a raktár átvizsgálása során 640 doboz adózatlan cigarettát is találtak. 

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a revizorok egy 2015 nyarán alapított, mobiltelefonok kereskedelmével foglalkozó budapesti céget ellenőriztek. A vállalkozás az okmányok szerint EU tagországokból szerez be mobiltelefonokat, amelyeket Csehországban értékesít.

A számlák szerint a cég kizárólag két telefonmárka eladásával foglalkozik, azonban beszerzései között számos más gyártó terméke is szerepelt. A nyilvántartások alapján a vállalkozásnak jelentős árukészlettel kellett volna rendelkeznie, amit azonban a revizorok nem találtak a helyszínen. Az is kiderült, hogy a gazdasági társaság elmulasztott bevallani és megfizetni több mint 27 millió forint általános forgalmi adót – közölte az alezredes.

A pénzügyőrök az EKÁER adataiból megállapították, hogy a cég egy szállítmánya éppen Szegedre tart. A teherautót a lerakodási helyen várták, a csomagokból összesen 355, különféle márkájú mobiltelefon és egyéb mobileszköz került elő. A NAV az adótartozás megfizetése érdekében lefoglalta a szállítmányt. A raktárhelyiséget átvizsgálva a pénzügyőrök 640 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát is találtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.