Célirányosan és a megszokottnál is többször ellenőriz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ünnepek előtt, a webáruházak, a bevásárlóközpontok, a távol-keleti árukat kínáló üzletek és a piacok, a vásárcsarnokok forgalmát is vizsgálják.

Az adóhivatal szerint a célkeresztben főleg az ünnepek előtt és a téli szezonban keresett árucikkek kereskedői állnak, elsősorban azok, akik a NAV információi szerint nagy eséllyel kísérletet tesznek bevételük eltitkolására.

A kiskereskedelmi forgalomba kerülő termékeket a behozataltól a boltok polcáig, a weben hirdetett árukat a beszerzéstől a házhoz szállításig ellenőrzik.

A NAV munkatársai az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is felhasználva ellenőrzik a kamionokat, a külföldről érkező, illetve a kivitelre szánt termékek kereskedelmét is nyomon követik. Az áruszállítás ellenőrzése mellett a termékek rendeltetési helyén is megjelenik a NAV – írták.

Az országos ellenőrzés-sorozat előtt a NAV munkatársai elemezték a korábbi ellenőrzések, az adóbevallások, az ekáerből és az online pénztárgépekből érkező adatokat, hogy kiszűrjék, mely területeken, mely gazdálkodóknál jelenik meg az adóelkerülés legnagyobb kockázata – áll a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Mire,egyszerre két légyre,s a lényegre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.