Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint sokan nem tudják, hogy valójában a baloldallal értenek egyet, amikor például a többség érdekében gondolkoznak, illetve a szociális alapon rászorulóknak alanyi jogon akarnak segíteni, továbbá mindenkinek hozzáférhetővé akarják tenni az oktatást.

A szocialisták vezetője pénteken, Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében tartott konferencián beszélt erről, amelyet a Foundation for European Progressive Studies (FEPS), a Policy Solutions és a Táncsics Alapítvány szervezett.

Molnár Gyula hangsúlyozta, pártjának egy olyan hatalommal szemben kell harcolnia, amely nem a saját értékeit mutatja fel, hanem az ellenfeleket próbálja meg lejáratni. Ezért tűnhet úgy a külső szemlélőnek, hogy a baloldal vesztésre áll – fogalmazott, majd kiemelte, a valóság ezzel szemben az, hogy a "Fidesz ma Magyarországon a kisebbség kormánya, Orbán Viktor a kisebbség miniszterelnöke, a többségnek pedig nincs kormánya".

Az MSZP elnöke szólt arról is, hogy a 2018-ig tartó vitákban arra várnak majd válaszokat az emberektől, hogy a demokráciát vagy a diktatúrát, a keletet vagy a nyugatot, a szegények vagy a gazdagok támogatását választják-e.

Gurmai Zita, a FEPS-alelnöke arról beszélt, hogy a kormány "nemcsak tűri, hanem titokban támogatja is az agressziót, a nők bántalmazását és kizsákmányolását".

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem tudják, hogy bal oldaliak, de azt is tudják, hogy nem mszp szavazók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Bringás sem tudja, pedig egy piszkos, mocskos vérkommunista.
coni
2010 óta nem jobb vagy baloldalról szól a választás hanem hogy bűnözők vagy maffiózók. És ez most már így is marad. Molnár még egy báb szerepét sem tudja hitelesen eljátszani, jól tudja hogy 18-tól jön a Fidesz-KDNP-LMP koalíció (Schiffer meg alkotmánybíró lesz), az MSZP meg kap valami fájdalomdíjat a bohóckodásáért.
Béla333
@coni: 18.49
Nem mehet az LMP semmiféle koalícióba, hiszen akkor beleláthatna az elmúlt évtizedek Fidesz-MSZP/Gyurcsányék mutyijaiba. Meg nem is menne a Fidesszel kormányba szerintem.
Sokkal reálisabb a régi bevált mutyitárssal a koalíció: Fidesz-KdnP-MSZP-DK.
Fantasztikus lesz!
Jozefina
Ha nem tudják, akkor tudatosítani kellene bennük. Naggyűléseket, tüntetéseket nemcsak Budapesten lehet szervezni. Lehet menni vidéki városokba, falvakba. Felvilágosítani a sok agymosott embert. Mindenek előtt összefogni az ifjusággal. Bennük a jövő és ők tisztán látnak, nem érdekli őket a mult sérelmei, csak a jövő!!! És ez így helyes!!!
Zeta
Molnár úr,sokan azt sem tudják, hogy van baloldal!
prime777
@Béla333: "Nem mehet az LMP semmiféle koalícióba, hiszen akkor beleláthatna az elmúlt évtizedek Fidesz-MSZP/Gyurcsányék mutyijaiba. Meg nem is menne a Fidesszel kormányba szerintem.
Sokkal reálisabb a régi bevált mutyitárssal a koalíció: Fidesz-KdnP-MSZP-DK.
Fantasztikus lesz! "

Szegény Bélám.
Remélem te valójában tényleg nem ezt hiszed!!!
Aki ennyire egyoldalúan tud csak gondolkozni ott nagy hiba van. :/
Nem bántásképpen írom,de nehogy hatalmasat csalódj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.