Nem használhatja ideiglenesen eddigi frekvenciáját a Class FM médiaszolgáltatója, az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. – döntött a médiatanács a társaság beadványát elbírálva.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleménye szerint a testület a hatályos törvényi előírások alapján nem köthet ideiglenes hatósági szerződést a szolgáltatóval az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára.

A médiatörvény egyrészt ennek feltételéül szabja, hogy a médiaszolgáltatási jogosultság úgy járjon le, hogy azt korábban már megújították, másrészt törvényi előírás az is, hogy a kérelem benyújtásakor a frekvencia hasznosítását célzó pályázati eljárás meginduljon – írják.

Felidézik: a Class FM eddigi szolgáltatójának hét évre szóló "alapjogosultsága" november 19-én járt le – az újabb öt évre szóló megújítási lehetőséget augusztusban nem támogatta a testület. Ugyanakkor a végleges pályázati felhívás közzétételével kezdődő pályázati eljárás sem indulhatott el, mert a szolgáltató bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett, és a bíróság úgy döntött, hogy a médiatanácsnak a per jogerős eldöntéséig fel kellett függesztenie tevékenységét az új pályázat kiírásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.