A mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Mezőtúron, a református kollégium felújított ókönyvtárának átadásán.

Lázár János azt mondta: munkájuk során különös jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy támogatni tudják az egyházi intézményeket. Nagy megtiszteltetés, hogy Mezőtúron is hozzájárulhattak a református kollégium működéséhez – hangoztatta.

Lázár szerint az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi intézmények

A tárcavezető két "tartópillért" nevezett meg. A kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle.

Úgy fogalmazott: "ami ezen túl van, az vitatható, megkérdőjelezhető", és nem tudni, kiállja-e a következő évszázadok próbáját.

A kabinet ehhez a nevelési elvhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új nemzeti alaptantervet és a magyar oktatáspolitika megszervezését – szögezte le Lázár János, hozzátéve: a két pillér garantálja, hogy ami ezer éven át megtartotta az országot, az a következő évtizedekben, évszázadokban is megtartja.

A miniszter a magyar nemzeti jövő egyik legfontosabb zálogának nevezte az egyházi oktatási intézményeket, kiemelve, hogy minden ilyen iskola fejlődési törekvését támogatják.

A nemzet jövője és a történelmi egyházak oktatási rendszere elválaszthatatlan egymástól – mondta a tárcavezető, megjegyezve, hogy az elmúlt ezer év tapasztalata alapján a nemzet az egyházi oktatási intézményeken keresztül erősödik.

Lázár János szerint fontos, hogy ne az határozza meg egy gyermek életét, milyen anyagi körülmények közé születik, hanem az, hogy milyenek a képességei. Közlése szerint az összes magyar református iskola ennek szellemiségében tevékenykedik, egyik legfontosabb küldetésének tekinti, hogy mindenkit tudáshoz és így lehetőségekhez juttasson.

Ezért érdemel köszönetet és támogatást a mezőtúri tantestület az elmúlt évtizedekben végzett munkájáért – hangsúlyozta a miniszter, hozzáfűzve: a jövőben is szeretnének nagyvonalú támogatói maradni az iskolának.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nálunk 3 iskola volt abból maradt egy az idén átadták az egyháznak. Mára már ott tartunk, hogy már az óvodásokat is templomba viszi az óvoda . Márton nap miatt led lámpával mentek a sötét templomba a gyerekek olyan sírásba kezdtek, hogy a végén ki kellett vinni őket. Meg ijedtek a szobroktól. Szerintem ez már durva beavatkozás. Azért még a szülő dönthesse el milyennek akarja nevelni a gyermekét vallásosnak vagy nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
not me
Vérgeci katolikusok, Nagy Babilon, mentek a levesbe.
Kétezer év alja munka után után, nincs bocsánat.nektek.
Mindent tönkretettetek a hazugságaitokkal.
Emberek tízezrei halnak meg miattatok naponta, köztük gyerekek.
Meg kell halnotok, el kell pusztulnotok, ti tömeggyilkosok!
Nálatok tanuljon a gyerekem?
SOHA!!!

www.youtube.com/watch?v=2GBqXT2fwbQ
not me
Azt sem tudjatok, hogy miről beszéltek, ez gáz!
F_Viktor
@Zeta: Írod:
"Nincs, mert ahhoz istenfélő embernek kellene lenni. Legalább egynek!"

No de basszus, akkor milyen értéket képvisel ma Magyarországon a kereszténység, mit jelent, milyen erkölcsi-, társadalmi erővel rendelkezik a magyar kereszténység?
Azt már tudjuk, hogy Magyarországon a pápa, az egyházfő szava semmit jelent, orbán bármikor űberelheti, meghazudtolhatja, nevetség tárgyává teheti a magyar keresztény emberek tömegei előtt.

Ateistaként is csak csak felmerül bennem a kérdés a magyar egyházzal, a magyar hívő keresztényekkel kapcsolatban. MILYEN EMBEREK EZEK???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.