A Jobbik szerint az utóbbi napokban nyilvánosságra került információk alapján Orbán Viktor miniszterelnök, valamint kormányának több tagja is egyik okozója lehetett a Quaestor-csődnek.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón szólította fel a kormányfőt és a kabinetet, hogy Quaestor-ügyben válaszolja meg azokat a kérdéseket, amelyeket Tarsoly Csaba korábbi cégvezér interjúja felvet.

A Jobbik politikusa rámutatott arra, hogy a Quaestornak nagy kárt okozott Orbán Viktor rádiónyilatkozata, amelyben a kormányfő azt mondta: a brókercégekben nincs biztonságban az emberek pénze.

Szilágyi György felidézte: Tarsoly Csaba arról is beszélt, hogy ígéretet kapott a Quaestor bankkonszolidációhoz hasonló megmentésére, azonban ez nem történt meg. A politikus feltette a kérdést: vajon ez nem csak időhúzás volt annak biztosítására, hogy a "fideszes barátok, rokonok, hűbéresek" az utolsó napokban kivehessék pénzüket?

Az ellenzéki képviselő megjegyezte, szerinte elképzelhető, hogy "fideszes oligarchák" a BudaCash-hez hasonlóan a Quaestor környékén is megjelennek, és megpróbálnak hasznot húzni a csődből.

Szilágyi György további kérdésként felvetette, milyen kapcsolat van Orbán Viktor és Tarsoly Csaba között, valamint a miniszterelnök és a Quaestor-vezér "jobbkeze" között. Orbán Viktor és Puska Péter egy találkozásáról ugyanis kép is készült egy labdarúgó mérkőzés VIP-páholyában – tette hozzá a jobbikos politikus.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Jó lenne most már arról is beszélni, hogy hol a pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@justhpeter: Meglepő, hogy a mai informatika nem áll olyan szinten, hogy a nyomára leljenek. Bár nem akarásnak nyögés a vége.
vitriol
polt úr minden erejével megakadályozna bármilyen nyomozást.
JAJMÁR
Miért már megint a jobbik beszél és mond is valamit?
Desischado
Efelől eddig sem volt kétségem. Az érdekelne, hol a pénz, és mikor fognak a valódi bűnösök bíróság elé állni?
Eladott Ország
A jobbik a fidesztől a Quaestor csődjére választ a büdös életben nem fog kapni. A fideszes oligarchák,barátok, rokonok, hűbéresek, rámentek a pénzre, mint döglégy a húsra. Ez a kleptokrata, parazita kormány és haszonélvezői tulajdonsága, ezek mást nem tudnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.