Az erdélyi magyar pártok összefogását megtestesítő képviselő- és szenátorjelöltek támogatására buzdított Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön.

Kövér László a magyar összefogás támogatására buzdított Sepsiszentgyörgyön

A házelnök vasárnap délután egy sajtóbeszélgetésen, este pedig egy közéleti fórumon beszélt arról, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzet a belső ellentétek félretételét kívánja meg. Kövér László elismerte: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaival az elmúlt években "nem nagyon keresték egymás társaságát". Hozzátette: éppen azért vállalta, hogy személyesen vesz részt a magyar összefogás listáját indító RMDSZ kampányában, hogy akik korábban az RMDSZ-szel kapcsolatos kételyeit osztották, azok most is megfontolják a szavait.

"Egy potenciális ellenségnek bélyegzett közösség számára luxus, hogy a közösség egyik csoportja potenciális ellenségnek tekintse a másik csoportját" – jelentette ki Kövér László.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Köszönjük...Kövér elvtárs az egyik legjobb elvtárs,,,a régi időkből. Egyszer majd eljutunk odáig is,,hogy véletlenül a határon belüli magyarokért kezdjen el aggódni...esetleg még a "társaságunkat is keresni fogja"...Én mondjuk nem nagyon igényelem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
@Clavigo: De lehet, hogy akkor már késő lesz.
Clavigo
@kiscsillag66: Már késő...azoknak,,akik ezekre várnak..
Lepényleső
Nem csak Romániában,Magyarországon is össze kellene fogniuk a Magyaroknak,ám ez
nem biztos,hogy jó hír lenne a hatalmat gyakorlóknak?
solidedge
Épp a Fidesz vitte Erdélybe a megosztottságot. Az RMDSZ-szel szemben anyagi támogatással létrehozott egy Fidesz nyalonc pártot, amely gőzerővel támadta a többség bizalmát élvező RMDSZ-t. Ha a Fidesz valóban akarja az összefogást, akkor a nyalonc pártját oszlassa fel.
Jozefina
Ezek a románok se normálisak, hogy beengedig Romániába!!! Már rég kitiltottam volna!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.