174 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 33, szombaton 16, vasárnap 122 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál rendőrök és katonák. Az ország belsejében és más külső határszakaszokon három határsértőt fogtak el a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a határsértőket, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 201 embert tartóztattak föl és kísértek vissza. (A megelőző héten – november 14-étől 20-áig – ez a szám 271 volt.) Más határszakaszokon és az ország belsejében 25 határsértőt fogtak el a múlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.