A mostani bérmegállapodás valójában nagy jelentőségű korszakhatár, Magyarországon ezzel lezárult az olcsó munkaerő korszaka. Kérdésem a következő:A termékek árának emelkedési korszaka mikor zárul le... Azért ez nem egy elhanyagolható dolog...

Forrás: hirsumma.info
Feltöltő: MAdMA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Jó nagy szél, ha meg nem áll.
Ne higgy a Fideszesnek, még ha ajándékot adnak is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A nagy eufóriában, a kormány tagjai végre elismerték, hogy Magyarországból összeszerelő-üzemet, Közép-Európa Kínáját csinálták. És áttételesen azt is elismerték: azok a százezrek, akik Berlinben vagy Londonban vállalnak munkát, nem kalandvágyból teszik, hanem a napi betevőért. Pozitívumként ennyi mindenképp elismerendő. Ha sokkal több nem is.
Ma Magyarországon már lényegében minden gazdasági szegmens szenved a szakemberhiánytól. Rég nem csupán programozókban állunk cudarul, avagy aneszteziológusból, de pincér, ívhegesztő, hidegburkoló és takarító sincs elég.
Komoly tételben épp az utóbbiak hiányoznak. E szakmunkákért pedig 2200-2800 euró közötti összegeket fizetnek a frissen munkába állóknak a Lajtán túl. Vagyis 670-865 ezer forint közötti összegről beszélünk. Természetesen a megélhetés is drágább – de nem ennyivel. Magasan kvalifikált munkáért – szoftverfejlesztő mérnök, orvos – ennek többszörösét kapják kézhez a munkavállalók. Ezzel bizonyosan nem tud versenyezni 15, de akár 25 százalékos béremelés sem. Az pedig még a populizmus császárairól is nehezen képzelhető el, hogy 400 százalékos bérfejlesztést rendelnének el.
Levendula
Akkor ugyanannyit kereshetünk mint az álomtitkárok?
Eladott Ország
A kormány látványos kezdeményezése kizárólag kommunikációs blöff. A munkáltatók ekkora emelést nem tudnak kigazdálkodni azokban a szektorokban, ahol minimálbéren alkalmaznak százezreket. Ha mégis kötelezővé teszik az emelést, legfeljebb elbocsátásokra számíthatnak a legkiszolgáltatottabbak. A költségvetés semmit nem kockáztat, hisz amit elveszítene a járulékbevételeknél, bőven kárpótolja a megemelkedett szja. Az összeszerelő-üzemek külföldi tulajdonosai pedig számíthatnak a "Küszaszemű" közreműködésére: amit emelni lesznek kénytelenek a futószalagok mellett állóknál, azt be is hozzák a forint dinamikus leértékelődésével.Azonban valódi versenyképesség és hatékonyságnövelő intézkedések továbbra sem történnek. A süket dumában, parasztvakításban világelső marad Orbán, az ország pedig marad sereghajtó.
Clavigo
Köszönjük Miska...Nem sokára jönnek a karácsonyi étel-osztások,,,,Menj majd ki a Blahára,,,a Főnökkel együtt,,testőrök nélkül,,,,,oszt a sorban állók között meséld el ezt a nagyszerű újságot. .,,
Kutyuska
Igen, már készül a munkatáborok létesítéséről a törvény.
Hellcat
Te...emeltetek egy picit attól ez még mindig a nettő éhendögléshez elég...látszik, hogy kurvára nincs fogalmatok arról mennyiből lehet megélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.