A külpolitika orientációja a jövőben is változatlan marad, és a Magyarországot érő támadásokra ugyanolyan határozottan reagálunk, mint eddig – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éves meghallgatásán, az Országgyűlés gazdasági és külügyi bizottságának együttes ülésén, hétfőn.

A tárcavezető beszámolójában kiemelte: Magyarországot elsősorban a bevándorlási válság miatt érték támadások, de ebben a kérdésben az álláspontja változatlan, a bevándorlás nem válasz az EU-t érő kihívásokra.

Míg korábban többen Magyarország elszigetelődésétől tartottak, idén 90 külügyminiszterrel folyt megbeszélés, és az ország pozíciót nyert az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában – közölte.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: arról is vita volt, hogy érdemes-e a külpolitikát úgy átalakítani, hogy a gazdasági siker kerüljön a középpontba, de úgy tűnik, a tavalyi év után idén is jó eséllyel rekordot dönt az export, a külkereskedelmi többlet és a kereskedelmi forgalom.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tehát a jövőben is mindenki hülye, Soros bérenc etc. lesz, aki kritizálni meri Orbánt és társait! Aztán továbbra is csak az áll velük szóba, akit egy kongresszuson, vagy értekezleten sikerül elkapniuk!
Ó-buda
tehát még mélyebbre kerül az ország!!
Jozefina
Szóval ugyanojan bunkó módin, mint eddig!!! One diplomácia!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.