Bárándy Gergely (MSZP) azt kérdezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől: fizetett-e lakbért Patai Mihálynak, az Unicredit vezérigazgatójának azért, mert a lakásában lakott vagy más módon kompenzálta őt. Megjegyezte: információi szerint Matolcsy György balatonakarattyai háza nem lakott.

Arra is választ várt: az MNB elnöke nem tartja-e visszásnak, hogy barátnőjét a jegybanki alapítványokból "pénzeli".

Matolcsy György jegybankelnök úgy felelt: tények nem szerepeltek a felszólalásban, a feltett kérdésekre pedig már korábban válaszolt a parlamentben, de a szintén szocialista Szakács Lászlónak is, aki huszonhétszer írta meg kérdéseit az MNB-nek.

"Egy megszűnt újság valótlan információjára építve bombáz engem és másokat különböző vélt, hamis állításokkal" – szögezte le, majd hozzátette: hogy mikor lakik az állandó lakhelyén, "végképp nem tartozik önre", ahogy az sem, mikor milyen helyen tartózkodik az állandó lakcímén kívül.

Úgy fogalmazott:

"vajon ki és miért fizetne bárkinek bármilyen lakbért vagy átalányt vagy bármit, ha egy lakásban vagy egy házban, vagy egy kerületben vagy egy városban nem lakik?"

Szerinte a szocialista képviselő személyes bosszúhadjáratot folytat, "magánügyet intéz közidőben", mert perben állnak.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Markolcsy úr(?) olyan mint az alapítványainak ( köz)pénze - nem tartozik senkire.
De majd ha jön az elszámoltatás, akkora szerintem tudni fogják a tartózkodási helyét.

:D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Markolcsy úr(?) olyan mint az alapítványainak ( köz)pénze - nem tartozik senkire.
De majd ha jön az elszámoltatás, akkora szerintem tudni fogják a tartózkodási helyét.

:D
papa.49
Nagyon kicombosodott mint a szúnyog a konditeremben!!!
Idefigyelj te szarzsák, az a pénz amit elkezelsz, közpénz bizony tartozik az mindenkire!!!
grincss
@nevemnick: Engem ilyen "urak" már megloptak!
Sőt!
Ótvart is kaptam tőlük! :-))
Lepényleső
Pedig ez egyértelmű válasz,lehet hogy ezt az sem ismerte fel,aki adta?
Cefi
Matolcsy Rómeó nehezen viseli az igazságot, ezért hallatlan disznóságnak tartja, hogy egy lap nem hazudik az olvasóinak, hanem ellenkezőleg: felvilágosítja őket arról, hogy kicsoda valójában a jegybank elnöke. Matolcsy Rómeó nem viseli el, hogy a közpénznek közpénz jellege van, és miután csak félig járt sikerrel annak titkosításában, ezzel a precedensértékű kreténséggel valójában azt üzeni: mi köze az adófizetőknek ahhoz, hogy egy adóforintokból működő bank veszteséges?

Üzleti titok, mi, Rómeó? Akkor is hazudsz, amikor Zituka oldalán hortyogsz, de van bőr azon a sunyi ábrázatodon, hogy bűnözőt kreálj abból, aki leleplezi, hogy miben mesterkedsz állandóan, mekkora istencsapása lesz mindenből, amihez hozzányúlsz. Amikor abberált, minden jóérzést átíró marhaságokról van szó, nem ismered a viccet, ezért hisztizel és hatalmaskodsz. De tudod mit? Ha nem jöttél volna az üzleti titok megsértésével, ha nem kezdesz el rögtön perelni, mint egy megbokrosodott Rogán Antal, akkor talán nem lennénk teljesen biztosak abban, hogy igaz, amit írtak rólad. Talán. Azért ne vegyél rá mérget
alterego56
"hogy mikor lakik az állandó lakhelyén, "végképp nem tartozik önre"
Tévedsz kis barátom, különösen annak tekintetében hogy a fidesznyikek imádják az útiköltség térítést úgy felvenni hogy annak semmi jogalapja nincsen. Anno ellenzékben is élen jártak eme nemes cselekedetben.
Rózsika Hatházi
Miért van az, ha ezt a véglényt meghallom, a kezeim szívlapátért remegnek?
papa.49
@Rózsika Hatházi: Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, úgy hókon basznám hogy a ,,milliom szemei,, a feje előtt helyet cserélnének!!!
cikicakk55
@papa.49: valamiért én is így vagyok ezzel az emberrel. nagyon sok nem szimpatikus politikus van a palettán,akik irritálnak már a megjelenésükkel is.Matolcsíy azonban szó szerint felrobbantja az agyam,ha csak a fényképét is meglátom.Ha véletlen épp Ő beszél,mikor a tévét bekapcsolom,pánik szerüen nyomom a távkapcsoló gombját.Ennyire ellenszenves embert még sosem láttam.vannak személyes ismerőseim,akik szintén kiváltják belőlem a heves ellenérzést,de azt a gyilkos hajlamot,azt a szinte vérforraló mérget ait vele szemben érzek,még soha senkinél nem éreztem.Már akkor ellenszenves volt nagyon,mikor legelőször megjelent.Már akkor valamiért pokolian idegesített.Mondtam is a páromnak,hogy ez az ember még rengeteg bosszúságot fog okozni a magyar népnek.nyugodtan kimerem jelenteni,hogy simán lopott annyit,mint Orbán,Simicska, vagy a nemzet hős gázszerelője. Jaj de jó lenne láthatatlannak lenni,csak fél órára.Fél óra elég lenne ahhoz,hogy ne dögöljön meg,de egy életre kínok kínját élje át. Nem megölni kell,hanem látni és élvezni a szenvedését.Az orra előtt az öszes pénzét minden vagyonát szétosztani a hajléktalanoknak, a nyomorgóknak.Ebédre meg azt kapjon amit azok kapnak,akik az utcán élnek.álom álom! sajnos ezek soha a büdös életben nem fognak elszegényedni,mert ha bukta van,időben értesítik őket és mire vinnék a karperecet,már rég valamelyik arab országban élvezi a milliárdokat amit oda utalgatott az utóbbi 6 évben.
papa.49
@cikicakk55: Sajnos tökéletesen igazad van, és nekünk nincs olyan elit csapatunk mint volt a zsidóknak a háború után, hogy akárhol megkeresték, és vagy elvitték Izraelbe, vagy a helyszínen kivégezték a háborús bűnösöket!!!
Hofipisti
Akarattyán állandó lakosként bejelentve valójában nem ott lakni, az tiszta adócsalás, mivel a lakóházi ingatlan adózása sokkal kedvezőbb, mint az üdülő-ingatlané. A feltétel a bejelentett és életvitelszerű (de hát azt a polgi-nő nem vizsgálja) állandó ott lakás. Persze "szerény" jövedelméből ezt a 100 - 150 ezret is meg kell spórolnia!
justhpeter
Alapvető a tévedése: mivel minden jövedelme tőlünk származik, mindenhez közünk van.
papa.49
Mit gondoltok a régi mszmp. regnálása idején ez a tahó miért a hátsó (cseléd) lépcső melletti szobában kapott helyet???
Hát azért mert ennyire értékelték a képességeit, ja és párttagkönyve is volt a tetűnek, és sokkalta kisebb pofája!!!
JAJMÁR
Ha lenne elfogdható válasza, nyilván elmondta volna. Undorító, pökhendi modorával leplezi, hogy be van tjva, de már nem tud leállni.
Szorongassák csak.
namihami
Nem lakik sehol? Akkor azért volt olyan ismerős az a hajléktalan, amelyiket a híd alatt láttam valamelyik nap.
Szegény Gyuri, milyen sz@r lehet onnan bejárni a Parlamentbe és az MNB-be mindennap.
kisrigó
@papa.49: És még ma is, ha kiderül egy aggastyánról, hogy háborús bűnös, megkapja érte a jutalmat. Sajnos ez nemzetközi ügy, mi meg eszköz nélkül vagyunk a saját bajunkban.
Desischado
@papa.49: Hej, de szivesen csatlakoznék! Nekem is van lapátom!
Remélem, megérem még, hogy a bíróságon, vezetőszáron fog majd számot adni!

@Borsodi: Köszi a linket, mit ne mondjak, megdöbbentem. Ha valaha is lesz pénzem, nem fogom magyar bankban tartani.
quadrocopter
@nevemnick: Egy szarházi mocskos harácsolót talán nem kéne urazni.
lampa laz
Te csambókos dalia, csak az nem tartozik ránk, h hányszor sikerül megdugnod zitukát, de amit a hivatalban teszel azzal elszámolással tartozol.
Eladott Ország
Kuszaszem válasza rendben is volna, ha magánbakja lenne és nem a MNB elnöke. Közszereplőnek a kérdésekre válaszolni kell jogállamban.
Ludmilla
Te blöffölő patkány!Minden egyes fillér ránk,a népre tartozik,amit a közpénzből ringyókra és luxusra költesz !
papa.49
@kisrigó: Én azokra a dolgokra céloztam mikor nem várták meg míg a megtalálják a pofát a bűnüldözők, hanem előtte csendben léptek főként Dél-Amerikába...
rosalinda57
Ha közszereplő,, - márpedig az! - igenis el kell viselnie havi 5 millióért, ha kérdőre vonják ! Azt nem, hogy a szeretőjével mikor bújik össze és hol, de azt, hogy hol lakik valójában, arra válaszolnia kell !!! Na meg arra is, hogy a (köz)pénzt mire költi, ha bérli a lakást, ami Pataié.
magyarbakancs
Matolcsi lehetne a pofátlanság mérték egysége.
1 Matolcsi blöff.
Jozefina
Mikor látom már a kispadon bilincsben ezt a gusztustalan harácsoló, hazug gazembert???
kiscsillag66
Blöff-pali, mától így hívom. Ki a fenére tartozik, ha nem ránk? Akiknek a pénzéből élsz a többi ingyenélővel együtt?
herczeg0210
Az a helyzet eltolcsy úr, hogy ön nem tartozik ránk, de inkább nekünk!
Strong
Na meg ott van az állandó lakcím kérdés is ugye...
Mertha évente néhány millió forint utazási költségtérítést is elszámol, akkor azért nem mindegy, hogy onnan jár be, vagy sem...
Cefi
Miközben nyomorult embereket meghurcol a NAV, 22800 forintból tengődő polgároknak egy rohadt méltányos részletfizetési kérelem esetén többoldalas nyomtatványt kell kitölteniük, hogy hol élnek, miből élnek, kivel élnek, miből tartják el magukat, ha nem tartják el magukat, ki tartja el őket és az illető miből tartja el őket, mert az lehetetlen, hogy ennyi pénzből még életben vannak (igen, basszátok meg, az a csoda, hogy életben vannak!), és ha ennyiből életben vannak, akkor részletet is miből akarnak fizetni, Matolcsy Gyuri simán kikéri magának a szájbatekert magánéletét. Miután milliárdokat tapsolt el két kézzel és felcsapott ingatlanosnak, magáról adatott ki könyvet, csörgősipkás futóbolondokat finanaszíroz tudományos tevékenység címen. Mert tudja, hogy a Polt nevű gerincoszlopot foltokban sem tartalmazó takony okán biztonságban van a szottyadt, fellángolt szerelemtől égő segge.

Mert amiért a nyomorult polgárnak a belét kitapossák, az Matolcsyra nem vonatkozik. Ez soha nem köpi le magát a tükör előtt, amikor senki nem látja? Ez tényleg azt hiszi, hogy örökké élni fog, hogy minden így marad? És tényleg van ember, aki azt mondja nekem, hogy ezt mindenki tudja? Ha mindenki tudja, ez az unortodox rossz vicc miért alszik jól minden éjszaka? Hogy engedi meg magának, hogy újságírókat, ellenzéki politikusokat, és egy egész országot hülyének nézzen? Vagy lehet, hogy Vajda Zita csak egy fedősztori? És Matolcsy Pataival túl van a barátságon? Vagy mi a kurva életért sunnyogsz, Matolcsy? És ha sunnyogsz, ugye nem baj, hogy én innentől kezdve bármit gondolhatok az erkölcstelen, mocskos ténykedéseidről?
karma1
@Cefi: Ezt nem lehetett volna jobban osszefoglalni - koszi! Lampa lazra hivatkozva: 5*
eugen4402
@Cefi: Csatlakozom a fentebbi véleményekhez: régen írtál ilyen tömör, velős értékelést. Nálam a csillagos ötös mellé még könyvjutalmat is kiérdemeltél...
evacica
Felháborító ennek a senkinek a cinizmusa! Lopja a közpénzt s még neki áll feljebb! Ez jellemző az egész Orbán kormányra , nem tudom, hogy ez a birka nép mikor tér észhez és zavarja el ezt az egész tolj bandát!
karma1
@eugen4402: Akkor en tulteszek Rajtad: tolem csili otos, Csendes Don, meg egy hangszoro is jar! Sot! Cefi benezhet a fuggony moge is ...(Rozsa Gyuri "van benne valami")
nyanya001
Matolcsy óriási tévedésben vagy !
Te nem magánember vagy, hanem közszereplő, az MNB vezére ás mint
ilyen, igenis köze van az újságírónak és nem csak neki, hanem minden magyar
állampolgárnak !
Kíváncsi vagyok meddig tudsz alámerülni a gátlástalanságodban mert jelenleg
a Mariana árok fenekén tartózkodsz te csirkefogó !
eugen4402
@karma1: Oké, megadom. Emelek 5 csillagos ötösre, Cefi bárhova benézhet, és felajánlok egy igazi könyvritkaságot, a Cervantes-Solohov szerzőpáros remekművét, a Csendes Don Quijote c. művet... :-)))
karma1
@eugen4402: Te aztan tudod fokozni: mlost meg jobban megnevettettel, KOSZIIIII ! Lehet, @Cefi nem is tudja, hogy mennyire szeretjuk???...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.