A Fidesz-frakció szóvivője szerint már nincs probléma az oktatásban, "nyugalom van", ezért kérdéses, hogy van-e alapja a keddi oktatási vitanapnak a parlamentben.

Halász János a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az MSZP által kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció által is támogatott politikai vitával kapcsolatban felvetette, hogy annak "van-e most alapja". Azt mondta, a tavaszinak volt, és számtalan megoldás is született, "ma viszont nyugalom van, a pedagógusok megbecsültek, a gyerekek egyre inkább versenyképes tudást szereznek, ez az alapvető célunk".

Azzal kapcsolatban, hogy a vitanapot az MSZP kezdeményezte, a szóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában megjegyezte: "probléma nincs, de ha nincs, akkor ők csinálnak, (...) nem akarják bevallani, hogy ami történik, az a diákok és a pedagógusok javára történik". Az iskolakötelezettségi korhatárnak az ellenzéki párt által kritizált leszállításáról Halász János azt mondta: elég ritka, hogy 15 és fél évesen hatalmasodik el a tudásvágy valakin, akiben korábban ez nem volt meg. A korai iskolaelhagyás 11 százalékos európai átlagánál "talán 2 tizedszázalékkal magasabb" a magyarországi arány, tehát a korhatár leszállításával "semmivel sem romlott a rendszer" – fogalmazott.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Aztán ezt honnan tudja Halász úr? A KLIK mondja?
Ha volt valaha diák, akkor tudnia kell, mit mondanak az öndicséretre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscsillag66
Halász János jobban tenné, ha elmenne egy pár iskolába és tájékozódna, hogy mi van. Távolról biztos nyugalom van, de a felszín alatt is kellene körülnézni.
Bringás
A nép döntött az oktatást illetően! Semmibe nézi a lázadozó békétleneket és azt várja el, tanítsanak, ne ugassanak!
Nagy Mária
Ugat az anyád, aki nem tanított se tiszteletre, se a józan ész használatára. A " lázadozó békétlenek" pedig azon vannak, hogy ne hülyüljön hozzád és uradhoz minden gyermek.
nyanya001
Titoktartási nyilatkozatot íratnak alá a tanárokkal a szakképzési centrumokban
Titoktartási nyilatkozatot kell aláírniuk a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá került szakképzési centrumokban dolgozó tanároknak, értesült az Index.

A nyilatkozat szövege általános, és nem tudni kire és mire vonatkoznak annak egyes kitételei, mondta az Indexnek egy tanár. Az aláírandó dokumentumban például az áll, hogy

a közalkalmazott a tudomására jutott minősített adatokat és az intézmény szolgáltatására vonatkozó bármilyen információt megtartja
index.hu/belfold/2016/11/30/titoktartasi_nyilatkozat_szakkepzesi_centrum_ngm_tanarok_szakkozepiskola/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.