Tovább csökkent a munkanélküliség az augusztus-októberi három hónapban: 4,7 százalék volt az egy hónappal korábbi 4,9 százalék után. A munkanélküliek száma egy év alatt 71 ezerrel 219 ezerre csökkent a 15-74 éves korosztályban – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

(Forrás: 168 óra)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A hazai statisztikában a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozó foglalkoztatottak is számítanak, mert rendelkeznek hátrahagyott magyarországi háztartással.
Ha ezt a kettőt, a külföldön dolgozók számának növekedését és a közfoglalkoztatottak számának növekedését levonjuk a foglalkoztatás összesen bővüléséből, akkor azt láthatjuk, hogy a növekedésből nem sok marad, azaz inkább stagnálásról beszélhetnénk.
Ez az FIDESZSTAT önfényező jelentése. ( közeleg a választás)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Ha ilyen rohamosan javulnak (na nem az eredmények, de a statisztikák), akkor rövidesen megéljük a teljes foglalkoztatottságot.
Kádár elvtárs boldogan mosolyog ott fenn és vidáman integet az utódjának, a Gazdának.
archive
Miért 15-74-es korosztályt nézik? Ha jól tudom, akkor 16 év az iskolakötelezettség és 65 év a nyugdíjkorhatár. Miért veszik bele az iskolásokat és a nyugdíjasokat???
Eladott Ország
Kiegészítés ma, 11:45 A munkanélküliek táborába nem számitanak bele azok az aktiv korú-ám munkát keresők, akik MÁR KIKERÜLTEK a nyilvántartásból is, hiszen MÁR ELLÁTÁSRA SEM JOGOSULTAK! ( a számukat csak a jóisten tudja )
Nessy
@archive: Mert igy jobb a vetítési alap! Hiszen a diák és a nyugdíjas még/.már nem minősül "munkanélkülinek". Igy tudja a KSH megválaszolni a "mennyi legyen" ukázt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 18., 21:19
Holttestet találtak egy kigyulladt házban Diósjenőn
Szórakozás - 2019. February 18., 19:31
Átadták az Artisjus-díjakat