Kövér László szerint a december 11-én tartandó romániai parlamenti választás után a román-magyar államközi viszonyban is pozitív változás állhat be. Az Országgyűlés elnöke a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kolozsvári székházában Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről.

Kövér László kijelentette: az államközi kapcsolatok előmozdításában számít azokra a magyarokra, akik a decemberi választások nyomán mandátumot szereznek a bukaresti parlamentben. Úgy vélte: a személyes szerepvállalása a romániai választási kampányban azt a támogatást fejezi ki, amelyet a Fidesz és a KDNP ad az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös listaállításában megvalósult magyar összefogáshoz.

Kelemen Hunor úgy vélte: erkölcsi kötelesség volt a magyar összefogás, és minden adott ahhoz, hogy a magyarságnak erős képviselete legyen a bukaresti törvényhozásban.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
..."román-magyar államközi viszonyban is pozitív változás állhat be."
Kövér elvtárs úgy látszik a Marson él.
Naponta diszkriminálják az erdélyi magyarságot, hamisítják történelmünket, üldözik jelképeinket, büntetnek himnuszaink miatt, magyar feliratokat tüntetnek el, megalázzák azokat akik nem tudnak jól románul. Kettős mércét alkalmaznak a magyarsággal szemben, magyarellenes szervezetek büntetlenül üvölthetik a képünkbe magyar többségű városokban, hogy takarodjunk az országból, sőt már székely politikai foglyokkal is büszkélkedhet a román hatalom. Köztudott tény, hogy a román hatalom lassan száz éve azon dolgozik, hogy az erdélyi magyarságot elüldözze és asszimilálja, a román alkotmány még a puszta létezésünket is letagadja. Az erdélyi magyarság részben ennek köszönhetően folyamatos fogy.
Legutóbb a Nyiregyházi gyilkos román orvost nem adták ki, mivel nem biztosítottak nálunk az emberi jogok. stb.
Ördögvadász
Minden remény Putyin. Hogy az imperialista csatlós bocskoros oláhnak feladja végre a leckét.
Szíria egyszer, majd Ukrajna és így szépen sorba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.