Az MSZP szerint nem oldja meg a nyugdíjasok egész évi anyagi problémáját a 10 ezer forintos juttatás: ha a Fidesz valóban tisztelné a nyugdíjasokat, akkor ezt az összeget minden hónapban megadná.

Az MSZP ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Orbán Viktor bejelentette: jövőre 1,6 százalékos lesz a nyugdíj-emelés, illetve minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

Az MSZP szerint a jövő évre ígért "mikroszkopikus 1,6 százalékos nyugdíjemelés is csak a fele annak", mint amennyit a nyugdíjasok kaphatnának, ha az MSZP által javasolt nyugdíjszámítási módszer lenne érvényben. Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni – tették hozzá.

Hangsúlyozták: az urizáló fideszes elit egyszeri juttatása nem változtat a magyar nyugdíjrendszer igazságtalanságain és nem javít az idős emberek egész évi megélhetési nehézségein.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@PJProby: nem magamról beszélek, én megoldom. de azok akik egyedül élnek, nincs közlekedési eszközük, vagy többe kerül az utazás , azok hogy oldják meg? vagy éppen korosabbak nálam, 80 ,85 évesek???
Eriksson
Annak idején, az MSZP idején, volt egy 13. havi nyugdíj, ami nem számított bele az alapnyugdíjba. Az után nem kellett évente százalékosan emelni, mert nem számított sehová. Amikor megszüntették egy tollvonással, tkp. nem rövidítették meg a nyugdíjasokat, mert ez csak adható volt, s nem alapja a nyugdíjnak. A nyugis meg hoppon maradt, még csak nem is reklamálhatott. A szocik adták, a szocik vették el.
A Fideszesek csak nem ezt a módszert akarják újra bevezetni az MSZP által egyszer már jól bevált parasztvakításaként?
Eladott Ország
Arra jó, hogy becsapják a nyugdíjasokat, melyet sajnos sokan be is szopnak. A csúti meg eljátssza a jóságos király szerepét.
PJProby
@dr. prédikátor: Te nyilvánvalóan csak kekeckedsz! De nem tekintem rosszindulatnak azt, amire megfelelő magyarázat a butaság is.
Próbaképpen rákerestem az elfogadóhely keresőben néhány aprófalura. Ahol van valamilyen bolt, a legkisebb faluban is, ott elfogadják az utalványt. Még a 17 lakosú Lendvajakabfán is!!
Másrészt bármilyen idős, akár járóképtelen is meg tudja oldani a napi/heti bevásárlást, vagy pl. a gyógyszer kiváltást (falugondnok, szomszéd stb), s ugyanígy az utalvány beváltást is..
PJProby
@Szókrakész: "Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni – tették hozzá."

Ja,ja! Sőt még a kupiba sem használhatják!
Mióta feltalálták a tükröt, az mszp-s demagógóknak sem kell másokon nevetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.