Az MSZP szerint nem oldja meg a nyugdíjasok egész évi anyagi problémáját a 10 ezer forintos juttatás: ha a Fidesz valóban tisztelné a nyugdíjasokat, akkor ezt az összeget minden hónapban megadná.

Az MSZP ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy Orbán Viktor bejelentette: jövőre 1,6 százalékos lesz a nyugdíj-emelés, illetve minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt.

Az MSZP szerint a jövő évre ígért "mikroszkopikus 1,6 százalékos nyugdíjemelés is csak a fele annak", mint amennyit a nyugdíjasok kaphatnának, ha az MSZP által javasolt nyugdíjszámítási módszer lenne érvényben. Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni – tették hozzá.

Hangsúlyozták: az urizáló fideszes elit egyszeri juttatása nem változtat a magyar nyugdíjrendszer igazságtalanságain és nem javít az idős emberek egész évi megélhetési nehézségein.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tavryni őrnagy
Inkább a Mikroszkóp színpad adását nézzék.
Veleda
Az MSZP sem tudja tisztára mosni a sz@rt, teccettek volna összefogni, és hangosabban verni az asztalt. Utólag már hiába reklamáltok.
kamazuka
méreténél fogva valóban lótücsök,hogy ezt a kifejezésreszánt rovarnevet használjam.
Viszont még mindíg jobban hangzik,Mint IMF hitelből tenni ugyanezt.!
Agyatokban a síkság nem a zöld füves pusztaságot jelenti.
PJProby
Úgy látom, sokat akar ez a szarka, de sajnos menstruál a szarkalány.
quadrocopter
Aki még nem tudná, jövőre a prognosztizált infláció mértéke 2.5 % és nem 1.6%. Nem kell rögtön zokogógörcsbe fetrengeni a rezsim "jóságán"!
advocat
Ha emelkedik a minimálbér. Mondjuk 25 %-al. Akkor a nyugdíjasok miért kapnak horribilis 1,6 % emelést? Jó ne kapjanak annyit, de 5 % azért még beleférne. És most legyünk hálásak, hoy pártunk éskormányunk emel, És a 13. havi nyugdíjat még Megyó adta (rá is ment a gatyájuk, ha igaz), a FIDESZ-nek meg volt erre 6 éve és semmi. Pofázni tudnak, meg a faternak és a havaroknak leosztani. Nem keveset! Az meg elmegy? Elmegy mert ez a kormány aztán mindent megtesz... Mi hülye nyugdíjasok meg legyünk hálásak? Az egetverő emelésre? De bejön. A sok vén marha meg boldog. És majd rájuk szavaz. Akkor nem jön be, hogy hol a 13. és 14. havi nyugdíj? Mert a memória már egyre rövidebb. Lassan azt is elfelejtjük, hogy tegnap volt-e széklet.
PJProby
@quadrocopter: Jól tudod,, mint Király Linda a Himnuszt!
quadrocopter
@PJProby: Itt van neked a " királylinda himnusz"!

- "A jegybank szerint az infláció 2017-re 2,4 százalékra gyorsul, decemberben még 2,6 százalékot vetítettek előre." (magyarhirlap.hu/cikk/50846/Az_inflacios_cel_elerese_2018_elso_felere_tolodik)

meg itt:

- " Az MNB elemzői például 2,4 százalékos inflációt várnak jövőre. "
(24.hu/fn/penzugy/2016/06/16/jovore-ev-kozben-is-lehet-nyugdijemeles/)

meg itt:

- "Hozzátették, hogy előrejelzésük szerint az infláció 2017 elején eléri a 3 százalékos jegybanki célt," (www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/meg-csak-most-fog-begyorsitani-az-inflacio-60470.html)

meg itt:

- A jegybank szerint az infláció 2017-re 2,4 százalékra gyorsul, ...
(nepszava.hu/cikk/1089331-mnb-elmarad-a-celtol-az-inflacio)

ha kergesgélsz, akad több is!
PJProby
@quadrocopter: @quadrocopter: Ex-katedra kijelentésed így szólt:
„Aki még nem tudná, jövőre a prognosztizált infláció mértéke 2.5 % és nem 1.6%.”

Ez egyszerűen nem igaz, csupán egy szélső érték a számtalan előrejelzés között. Az egyedi előrejelzések nagymértékben szóródnak, 1,5%-tól 2,5%-ig, de a legújabb piaci konszenzus 2017-re 2%, és ez a mérvadó!
Emellett te nem az elérhető legfrissebb, hanem év eleji előrejelzéseket citálsz, amik szart sem érnek, mert te is jól tudod, hogy az időfaktornak milyen nagy szerepe van az előrejelzések pontosságában.
Példaként nézd csak meg az általad bizonyára a leghitelesebbnek teintett GKI legfrissebb, nov 28-i előrejelzését, ami lényegesen visszavett a citált év eleji előrejelzéséből, 2017-re már csak 1,5%-ot jelez.
www.gki.hu/wp-content/uploads/2016/11/GKI_prog_1611.pdf
dr. prédikátor
Vajon azok a nyugdíjasok akiknek a közelében nincs lehetőség beváltani a viktor szopkin könyöradományát ,mit fognak kezdeni az utalvánnyal??? netán be fogják keretezni és a falra akasszák???Vagy utaznak 20,30, 50 kilómétert hogy be tudják váltani???Ha már volt olyan jó kegyes urunk hogy ledobott egy kis alamizsnát akkor miért nem készpénzt adott???Avval legalább tudnának mit kezdeni!!!
PJProby
@dr. prédikátor: Ha nagyon összeszeded magad, bizonyára találsz magadnak egy elérhető beváltó helyet a 60 ezerből.
Szókrakész
"Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni – tették hozzá."

Wazze!
Nektek semmi nem jó!!!

Arra nem gondoltatok, agyatzokig nem jutott el, hogy akkor a készpénzből fizeti a... és a bözsi utalványból élelmiszert vesz?!?!?!

Már megint csak lázadoztok, ha odakerülne a sor, akkor hitelből szórnátok a pénzt, aztán visszavennétek.
Függően a választás előtti vagy utáni dátumoktól.
dr. prédikátor
@PJProby: nem magamról beszélek, én megoldom. de azok akik egyedül élnek, nincs közlekedési eszközük, vagy többe kerül az utazás , azok hogy oldják meg? vagy éppen korosabbak nálam, 80 ,85 évesek???
Eriksson
Annak idején, az MSZP idején, volt egy 13. havi nyugdíj, ami nem számított bele az alapnyugdíjba. Az után nem kellett évente százalékosan emelni, mert nem számított sehová. Amikor megszüntették egy tollvonással, tkp. nem rövidítették meg a nyugdíjasokat, mert ez csak adható volt, s nem alapja a nyugdíjnak. A nyugis meg hoppon maradt, még csak nem is reklamálhatott. A szocik adták, a szocik vették el.
A Fideszesek csak nem ezt a módszert akarják újra bevezetni az MSZP által egyszer már jól bevált parasztvakításaként?
Eladott Ország
Arra jó, hogy becsapják a nyugdíjasokat, melyet sajnos sokan be is szopnak. A csúti meg eljátssza a jóságos király szerepét.
PJProby
@dr. prédikátor: Te nyilvánvalóan csak kekeckedsz! De nem tekintem rosszindulatnak azt, amire megfelelő magyarázat a butaság is.
Próbaképpen rákerestem az elfogadóhely keresőben néhány aprófalura. Ahol van valamilyen bolt, a legkisebb faluban is, ott elfogadják az utalványt. Még a 17 lakosú Lendvajakabfán is!!
Másrészt bármilyen idős, akár járóképtelen is meg tudja oldani a napi/heti bevásárlást, vagy pl. a gyógyszer kiváltást (falugondnok, szomszéd stb), s ugyanígy az utalvány beváltást is..
PJProby
@Szókrakész: "Emellett az Erzsébet-utalványból rezsit és gyógyszert nem is tudnak fizetni – tették hozzá."

Ja,ja! Sőt még a kupiba sem használhatják!
Mióta feltalálták a tükröt, az mszp-s demagógóknak sem kell másokon nevetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.