Üdvözlendő, hogy emelkedőben van a pénzmosási ügyekben indított eljárások száma Magyarországon, de a jelenleginél is határozottabb fellépésre lenne szükség a hatóságok részéről - emelte ki szerdai jelentésében az Európa Tanács pénzmosás elleni bizottsága (Moneyval). A bizottság kiemelte, hogy sajnos a pénzmosás elleni küzdelem nem számít prioritást élvező célkitűzésnek Magyarországon. A pénzmosási ügyekben indított vádemelések száma nem áll arányban a Magyarországon azonosított kockázatokkal és veszélyekkel. A hatóságoknak a pénzmosás minden formája ellen ugyanolyan hatékonysággal kellene fellépniük, márpedig mindössze korlátozott számban foglalkoznak a strukturált pénzmosási módszerekkel.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Ezek a bürokraták nem hallottak az unokájának hallókészülék megvásárlását szervező nagymamáról! Rá is lecsapott a NAV, honnan is van az a család által összedobott négyszáz-ezer? Na ilyen nálunk a pénzmosás elleni harc. Ő biztos észrevette volna, (és menten agyvérzést is kapott volna), ha másfél milliárd érkezik a számlájára, mint a nemstrómangázszerelőlencinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.