December 11-én lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend – közölte a MÁV-Start szerdán.

A közlemény szerint az egyes vonalakon sűrűbb vonatközlekedést és új, közvetlen összeköttetéseket hozó 2017-es menetrenddel a vasúttársaság célja, hogy "tovább javítsa" hatékonyságát és versenyképességét, továbbá "még kényelmesebbé", vonzóbbá tegye a vonatozást.

Az elővárosi közlekedésben új járatok indulnak Budapest és Oroszlány, illetve a főváros és Martonvásár, Sárbogárd, Vác, Gödöllő, Hatvan, valamint Szolnok között.

Decembertől Budapest és Veszprém között – egy délelőtti vonatpár kivételével – óránként közlekednek a vonatok. Veszprémből Budapestre a kora reggeli, Budapestről Veszprémbe a délutáni időszakban pedig további szerelvények közlekednek munkanapokon, így csúcsidőben félóránként járnak a vonatok ezen a vonalon.

A főváros és Miskolc, valamint Sátoraljaújhely között módosul a menetrendi struktúra.

A nemzetközi vonatközlekedésben nem hoz jelentős változást a decemberi menetrendváltás, de az Agram IC helyett visszatér a Kvarner vonatnév, a járat új útvonala szerint pedig Zágráb helyett egész évben a horvátországi Fiuméig (Rijeka) jár.

A jövő vasárnaptól érvényes menetrend megtekinthető a MÁV-csoport honlapján.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
azt súgja már meg valaki hogy a 1968-as 5.40-es az most miért nem jóó 35 vagy 45-ös ja hogy mennyivel jobb ja hogy innen is lehet lopni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.