A hosszú nevű Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke, Némethné Jankovics Györgyi nyilatkozott a 24.hu-nak Orbán tegnap belengetett 10 ezer forintos kedvességével kapcsolatban.

A nyugdíjasvezető szerint

egy ilyen egyszeri gesztus nem növeli a nyugdíjalapot. Ettől nem lesz több jövőre a havi nyugdíj. De ami ennél fontosabb, hogy azt is mondta a miniszterelnök, hogy drágulások lesznek, ezzel az ajándékkal ezt a várható áremelést akarják ellensúlyozni

Némethné a jövő évre tervezett 1,6 százalékos nyugdíjemelésről elmondta:

ez pont 0,7 százalékkal kevesebb, mint amekkora inflációval az MNB kalkulál 2017-re.

Elmondta azt is:

A ma nyugdíjasát nem arra rendeltették, hogy nyomorogjon, vagy elszegényedjen! Erre lehet azt mondani, hogy a nyugdíjasok felélik az aktívak jövőjét, de nem vagyunk élősködő generáció, kikérjük magunknak.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Bringás: Hogy te mekkora ótvaros ökör vagy, '"tucc" róla? A "tényleges" inflációt csak akkor tapasztalod meg, amikor megéled és kiteljesedik te ökör - mit gondolsz, mirét kalkulálnak előre ( vélelmezik a várható gazdasági hatások eredményeként!) az inflációval?
Ismét nem sikerült okoskának látszanod! Ergo: - te nagyon hülye! - 2016-ban sehol senki nem képes a "tényleges" inflkációval 2017-es nyugdíjemelést kalkulálni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
A nyugdíjasok tisztelete mellett megemlíteném, hogy a tényleges inflációval emel a kormány, nem a kalkulálttal!
Libsiknek a google fordítót javaslom, hogy megértsék! Más nyelv, más értékrend!
quadrocopter
@Bringás: Hogy te mekkora ótvaros ökör vagy, '"tucc" róla? A "tényleges" inflációt csak akkor tapasztalod meg, amikor megéled és kiteljesedik te ökör - mit gondolsz, mirét kalkulálnak előre ( vélelmezik a várható gazdasági hatások eredményeként!) az inflációval?
Ismét nem sikerült okoskának látszanod! Ergo: - te nagyon hülye! - 2016-ban sehol senki nem képes a "tényleges" inflkációval 2017-es nyugdíjemelést kalkulálni!
Bringás
@quadrocopter: Baromarcú! Ezért emelnek utólag nyugdíjat!
grincss
Tessék mondani, azt szabad mondani, h Orbánnak a roszz illatú kéjhölgy édes anyukáját?
quadrocopter
@Bringás: Látod mekkora ökör vagy te ótvar, hol emelnek utólag nyugdíjat te nagyon hülye, amikor a tárgyév februárjában érkezik az első variáció és a megelőző évben vélelmezik és számolják ki az "emelés" mértékét?
Te szabadon, lánc és gondozó nélkül futkározol?
Bringás
@quadrocopter: korrigálnak tahókám! utólag akkor emelnek, ha elszámolták!
Jozefina
A nyugdíjasok ezt ki tudják számolni, viszont a "vének tanácsa" akiket orbánon kívül senki nem választott meg csak szavazni tudnak, Még csak kérdezni sem. Ötletük javaslatuk, meg egyáltalán nincs. a. A Vén ... után még ide illene egy szó és az jellemző rájuk!!!
quadrocopter
@Bringás: Mondtam, hogy ritka nagy barom vagy! Melyik évben, mennyit korrigáltak, gyökér?
anka
@grincss: - miért ne...:) - magyarul a jó qrva anyját!
quadrocopter
@Bringás: Mik van gyokér, magadba buktál ismét?
Bringás
@quadrocopter: Téged ki nem sz@r le makákó? Majd ha ember leszel beszélünk!
sziha
@quadrocopter: miert nem erted mar meg, hogy o meg ingyen is lepippantana a vezirt?
Bringás
@sziha: Tudjuk, te kit szippantasz le ingyen!
sziha
@sziha: es azt sem fogja megerteni, hogy ha neki jo, az masnak meg lehet szar is. Az, hogy o tenyleg elhiszi a rezsicsokkentest es a (real)nyugdij-emelest, legyen az o dolga. O ennyit (se) er. Vannak azonban, akiknek maradt annyi onbecsulese, hogy egy kozismert nemzetkozi jelzessel valaszoljon a viktatornak arra, hogy konkretan szembekopte oket.
quadrocopter
@sziha: Ebben én is biztos vagyok!

@Bringás: Nos, gyökér, ne csak a hejesírásit bongészd, hanem a közgáz onlájnokat is mert hüje maracc!
volvós
Most aki kap 10000 Forintos utalványt, azt levásárolhatja a CBA-ban
szar minöségü árura, de mégis egy 50 ezres nyugdijasnak nagy pénz !!
Gondolom, akinek milliós nyugdija van, csak " jatt "...Viktorka, nem hiszem,
hogy a választások elött kaptál egyetlen egy nyugdíjas szavazót is, ezzel a
" gesztussal " :-)))
grincss
@anka: Helytelen válasz, fordítás!
A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJÁT! :-))
anka
@grincss: - bocs, hogy a büdöst kihagytam..., de tudnám még ragozni! :)
Nessy
Lehet ránk fogni, hogy "élősködők" vagyunk, hogy feléljük a fiatalok jövőjét. Kéretik egy kicsit gondolkodni! ( Tudom, néha nehéz!)
Ha ez a generáció nem dolgozik, nem nevel gyermekekrt, akkor
Nessy
Bocs, megnyomtam aaz elküldés gombot.
Tehát, ha nincs ez a generáció, nincsenek a most gerontofób vezetóink, nem lett volna mit ellopni, és nem lenne ügyeletes bünbak, hogy addig se figyeljenek az ellenőrizetlenűl költött milliárdokra.
Ja, és ha a tisztelt fiataloknak nem esik időbe a fejükre egy féltégla, ők is megöregszenek!
anka
@grincss: - juuuuuujjjjjjjjjjjjjjjj..., azt ide nem merem leírni. :)
- itt van egy köszönő nyilatkozat!
img1.dreamies.de/img/737/b/qf3hby1wk7z.jpg
csetere
@Nessy: Nem a nyugdíjasok élik fel a fiatalok jövőjét, hanem ők teremtették meg a fiatal genárációnak az alapot az élethez!
Bringás
@csetere: Amit a szoclibek eltékozoltak!
Szókrakész
Azért kíváncsi lennék én erre a 2-3%-os inflációra!!!
Csak a sajtok vagy 3-400 forinttal lettek drágábbak.
Az olaj most fog megugrani, ami aztán mindennek felnyomja az árát.
Ja bocs.
A tv, mosogép stb ára alig változik.
A kenyér 30%-kal fog drágulni.

Ez így nagyon alulkalkulálva is bőven 10% feletti lesz.

De nembaj.
Majd eszek(nem veszek, nem elírás) mosógépet és tévét.
Nessy
@Szókrakész: Olcsőbb lesz a toronydarú, meg a LED tv, és 0 Ft az okos telefon hűségidóvel, ami viszont nem 2 forint.
Vacsorára ajánlom a királyi tv. hiradóját.
Yoda69
A maginflacio most is 3-5% korul van, jovore pedig akar 10% is lehet. A kenyer ara 30%!-kal fog emelkedni, es ez csak 1 tetel. Jo tudom, a vasszog es a lopatko ara viszont csokken.
Szókrakész
@Nessy: Eldöntöttem.
Fényevő leszek.
Max nem vacsorázok, mert drágulni fog a villany is.
csetere
@Bringás: A 3000 milliárdos vagyont a Fidesz nyúlta le!
Borsodi
A nyugdíjasnak elég egy kis morzsa a kenyeret meg elosszák maguk között.
wagabund
üzenem ennek a hosszúnevű szövetség elnökének, hogy azért lesz ám több tízezer nyugdíjas, aki örülni fog ennek a kis ajándéknak. hamár elnök, akkor csiszoljon még a fogalmazáson egy cseppet... több tiszteletet a sanyarú sorsban élőknek(is)... ne alázza még jobban őket, van elég szarcsimbók, aki ezt teszi.

amúgy szarjon sünt.

www.she.hu/herself/20161125-korhaz-nagymama-apol-beteg-latogat-nem-szeret-gondoskodas-mama-mamika-oreg-hozzatartozo-halal-rokon.html
Nessy
Valóban sok kis nyugdíjas számára 10000 forint nagy pénz így karácsony tájékán. Két apró probléma van:
1. Lehet, hogy csak a két ünnep között érkezik, akkor meg már késő karácsonyra.
2. Mikor, hol lehet majd beváltani. Itt a Fővárosban nem gond, hiszen van pár üzlet, ahol élelmiszerre váltható. És ehhez az összeghez nem kell taxit hívni. Viszont mit csinál egy kis településen, ahol nem fogadja el a kis bolt? Oda adja valakinek 8000 forintért?
Rockxy
A cím arra enged következtetni, hogy orbán élősködőknek nevezte a nyugdíjasokat.
karma1
@Mirabilis: 2010-ben meg nem lehetett tudni elore, hogy orban mekkora g...i lesz, talan ezert is nem szolalt fel az illeto holgy a nyugdijasok kepviseleteben.
De az is koztudott, hogy a nyugdijasok egy nagyon szemermes reteg, es nem szoktak kovetelozni: mindent elfogadnak, amit kapnak, altalaban ezert nem is szolaltak fel.
Szerintem a holgy azert jott elo most ezzel, mert most latott napvilagot a kormany nyugdijasokra vonatkozo "adakozasa" az egyszeri 10 ezer forinttal, es ugy altalaban a jovo evi emeles is, ami nem realertek koveto, csak valamennyit emelnek - meg csak nem is a varhato inflacio ertekevel.
Ugy "en block" orban utalja a nyugdijasokat (is), ennek megfelelo a nyugdijasokra vonatkozo intezkedese is, es az egeszsegugy sem arra rendezkedett be, hogy sokaig eletben tartson egy idos embert. A szocialis temetes mar csak hab a tortan.
Szoval en nem ostoroznam ezt a holgyet a kesoi megszolalasaert.
Ha mar itt tartunk, a pedagogusok miert csak a 3. honap utan emeltek fel a hangjukat a ki nem fizetett berekert tavaly karacsony elott??? Es miert nem kuzdottek harcosabban a KLIK ellen es a sajat, meg a diakjaik jogaiert? Ok egy sokkal okosabb, fiatalabb nemzedek, megse emelik fel elegge a hangjukat.
Ne vadold lustasaggal ill. meg nem szolalassal a nyugdijasokat, enelkul is van nekik eleg bajuk...:o(((
Ja, es meg egy fontos dolog: a Ratko korosztaly most kerul nyugdijba, ami azt jelenti, hogy most alakul ki egy olyan reteg, aki igenis fel fogja emelni a hangjat, mert verlazito az, ahogy orban ezt a reteget (is) kezeli. En is, a baratnom is Ratko-gyerek, es O a mult honapban kapta meg 45 eves tanari nyugdijat: 48.500 forintot! Hat O ki fogja nyitni a szajat, az tuti! De a 93 eves majdnem teljesen vak mamaja mit tehetne? Vonuljon ki tuntetni? Vagy mit tegyen?
karma1
@csetere: Hagyd mar erre a hulyere a baromsagait... Hogy meg fog lepodni, amikor azok a nyugdijasok, akik most frissen mentek-mennek nyugdijba (Ratko-gyerekek), hogy fogjak a szavazaskor leszarni a fejet!!?? Ezek a nyugdijasok nem lesznek hulyek, nem csokolgatjak majd orban kezet, es azt se fogjak enekelgetni, hogy orban viktor majd megtolti a bukszajukat...
Az elobbi hsz-emben emlitett tanarno baratnomet meghivta egy pizzara egy Svajcbol hazalatogato baratja (valahol a Parlament kozeleben volt a pizzas), es egy nagy pizzaert, 1 salataert 2 uditoert meg egy kis snackert 11.400 forintot fizettek ki. Aztan a baratnom hazament, ahol a 92 eves anyukaja megkerdezte, hogy mitol rosszkedvu es ideges? Mire a baratnom mondta, hogy mar hogy a loszarba ne lenne ideges, ha azt latja, hogy ledolgozott egy egesz eletet, aztan kiszurjak a szemet 48.500 forintos nyugdijjal, es ha elmegy (elmenne!!) egy mezei pizzeriaba, akkor egy hetrevalo megelhetesi penzet kellene kifizetnie egy feloras pizzazasert. AMi ugye csak egyszeri etkezes, es amiben nincsen benne a korai futesszamla, ami az O eseteben , egy elenyeszo gazfutesnel mar most 21 000 forintos szamlat eredmenyezett.
Es akkor O meg ne is szoljon semmit, ha Kobor Janosnak a Kossuth dijas elismerese mellett 30 ezer koruli nyugdijat allapitottak meg,... Ki meri azt hinni "odafont" , hogy ebbol ma meglehet elni Magyarorszagon? Mutassanak nekem egy felelos politikai vezetot, aki - a SAJAT PELDAJAN is akar - de ezt tudja igazolni?
PJProby
@wagabund: Nem a nyugdíjasok, hanem a bolsevik dinoszauruszok nevében uszít ez a levitézlett szoci szipirtyó.
karma1
@PJProby: Jol vagy? Orvos mit mond? Ugye rendben beszeded a gyogyszereidet?
nyanya001
Több, mint 10.000 “magyar nyugdíjas” él Ukrajnában, akik egy fel nem mondott 1962-es egyezmény alapján részesülnek a magyar juttatásokban, miközben soha nem fizettek itt járulékot.

A Bajnai-kormány a választások után készen adta át a szerződés felmondásra szánt dokumentumokat. Az Orbán-rezsim ezeket elsüllyeszetette, ehelyett állampolgárságot osztogat és egy magyarországi lakcímmel már igényelhető is a magyar nyugdíj.Vajon Orbánék három éve miért nem mondják fel ezt a szerződést? Mi az érdek? Csak nem a szavazatvásárlás, itt is a Fidesz-hatalom bebetonozása folyik a magyar adófizetők pénzén?
Mert még egy ilyen aljas kormánya nem volt ennek az országnak mint a Fidesz !

A 10 ezer forintos Erzsébet utalványt ők is megkapják ...
Eladott Ország
Parazita az Orbán kormány és sleppje akik milliós állami fizetések után eltörölték a nyugdíjplafont. A svájci indexálás helyett, csak az inflációt követő nyugdíjemeléssel, pedig garantált a nyugdíjasok koldusbotra jutása.
emerencia
@karma1: Ismerősöm a rendszerváltás után magánvállalkozó lett. Nagyon jól élt a hivatalosan minimálbéréből. Minden évben büszke volt, hogy sikerült "veszteségesre" kihozni a vállalkozást. Most késő hatvanasként fel van háborodva, hogy kiszúrták a szemét valami nyomornyugdíjjal pedig lett volna anno lehetősége a valós bevételei után tisztességesen befizetni az adókat és járulékokat.

Az érdekesség az, hogy az életét ledolgozott, minden megkeresett fillér után adót és járulékot fizető alkalmazottak tömegeinek a nyugdíja is nagyon alacsony. "Csak" annyi a különbség, hogy ők aktív életükben sem éltek jól. :(
emerencia
@karma1: "Es akkor O meg ne is szoljon semmit, ha Kobor Janosnak a Kossuth dijas elismerese mellett 30 ezer koruli nyugdijat allapitottak meg,... Ki meri azt hinni "odafont" , hogy ebbol ma meglehet elni Magyarorszagon?"

Az ő nyilvánosság előtti életvitele arról tanúskodik, hogy nem ebből él. Nagyon sok művészre igaz ez.
wagabund
@Nessy: 21.55... a kérdésed a kőkemény valóság...a válasz is benne van...

(persze nem nyolcezerért...-itt van ötezer mama, ezen megveheti a fél bótot... ..nem, inkább négyezer, mert úgyse tuggya elkölteni)
silber13
@quadrocopter: Hagyd már ezt a stupid izét, láthatod fingja nincs a dolgokról csak kötekedik, észérvei nincsenek.
namihami
És a témához visszatérve.
Kedves Hölgyem! A pampogás és tiltakozás kevés. Tessék az x-et 2018-ban a helyére tenni és ha az is befuccsol, akkor lehet a teljes politikai vezetésre fújni.
karma1
@emerencia: Elmeletileg akar ebbol is elhetne. A kormany nem dontheti el, hogy egy zeneszerzo mondjuk elete vegeig kapja a dalai utan a szerzoi jogdijakat. Nem hinnem, hogy Kobor nagy ado-elkerulo lett volna. Az, hogy vensegere meglagyult egy kicsit az agya, es a felcsuti arenaban akart mindenaron koncertezni, az egy dolog, de az ilyen jellegu tevekenysegek utan Kobor le sem tagadhatta volna az adovonzatot.
Eleg szomoru, hogy az allam azt gondolja, hogy jut neki boven meg a piacrol, hiszen nem egy nyugdijas otthonban tengeti a napjait, de ez akkor is megalazo.
Igen, ismerem a minimalberre bejelentett maszekok eletet es nemelyik sertodottseget a jelenlegi alacsony nyugdijaert. De egy tanarnore ez azert megsem jellemzo.(Marmint az adoeltagadas, hiszen helyette masnak kellett befizetnie az adot, nem sajatmaganak).
gulyasgyula
@namihami: .. Tehetitek az X ahova akarjátok ..26-év alatt egy kormány se törődött a nyugdíjasokkal a bérből élő adófizetőkkel ..Csak ellenzékben tudják mit kell csinálni ..Hatalomra kerülve csak a saját zsebüket tömik ..Ha a jelenlegi ellenzék kerül hatalomra lehet hogy vissza sírjuk Orbánt ..Már annyi fáradságot se vesznek hogy igérjenek valami jobbat , csak az Orbán eltüntetése a lényeg ..Egyre hülyébb erőszakosabb megélhetési politikussal van tele a közélet PL. Juhász ..Kendermag egyesület stb ..
Aki Én
@Bringás: Nem mennél ki tekerni egy kicsit a jeges útra?
Szebb lehetne a világ a magadfajta ostoba kretén gecik nélkül :)
kiscsillag66
Nem kell bedőlni ennek az "ajándéknak". Választás után majd újra utálni fogja az időseket.
volvós
@kiscsillag66: 09:58

...HA ! megválasszák...
namihami
@gulyasgyula: Akkor adjuk fel mindenféle esélyünket, csak azért, mert eddig semmi nem változott? Szerinted az a megoldás, hogy hagyjunk mindent abban ami most van és jöjjön a beletörődés és halálvárás?
Azt írod, Juhász és erőszak. Vajon honnan, kiktől tanulták el ezt stílust? Ki az, aki hisztizik és néhány betű változtatással, de a törvények (jelenleg fennálló) megkerülésével, de mégis véghezviszi azt, amit nagyon akar. Ez a Kalaptörvény csak a dekoráció volt, amit nem is forszíroz tovább. De az összes olyan, ami az anyagi és politikai erősödését hozta vagyhozza, arról még egyikről se mondott le. Gondolod, hogy a választás előtt megszállja a Szentlélek és hirtelen meg fog térni?
emerencia
@karma1: A harmincezres nyugdíj (és bármiféle más ellátás) mindenképpen ínségpénz, nem lehet belőle túlélni!

Én mégsem mosnám össze a kettőt mert a tanárnőnek és a tőle kevesebbet kereső alkalmazottaknak nem volt lehetőségük az öregkori anyagi biztonságot megteremteni önmaguknak öreg napjaikra. A művészek azért irritálják a közvéleményt amikor az alacsony nyugdíjukról nyilatkoznak mert mindenki tudja, hogy nem azt az életvitelt élték mint a pórnép, megtehették volna akkor amikor még ment a szekér, hogy gondoskodnak magukról. Kóbornak szerintem nem lágyult meg az agya csak bohém művészként nehezen tud eligazodni ebben a világban, hozott egy rossz döntést. A művészetét kedvelem de nem aggódom a megélhetéséért.
karma1
@emerencia: A vegeredmenyt illetoen tokeletesen igazad van Koborral es a baratnommel kapcsolatban is igazak a megallapitasaid, en csak azon vagyok felhaborodva, ha valaki nyilvanvaloan nem fide$$-es, akkor lehet az akar Kossuth dijas muvesz is (hiaba, en is az Omegan nottem fol), akkor se kap meg egy kozepes megelhetesre valot sem, mig a kepviselok a nyugdijuk mellett is folvehetik a kepviseloi fizetesuket. (Mondjuk hogy schnittpaja bacsi 2 millas nyugdijarol mar ne is beszeljunk...)
eszegfu
@emerencia: @karma1: Bocs., hogy beleszólok! A müvészeknek azért van ilyen alacsony nyugdijuk, mert csak 1997. óta tartoznak a TB törvény hatálya alá, azaz csak innentől kötelező nekik is a járulékfizetés, amiért ugye a nyugdijra is jogosultak lettek. Előtte csak egy bizonyos szervezeten keresztül köthettek szerződést, innen kapták meg a pénzt is 3 % jutalék levonásával (sajnos már nem emlékszem a szervezet nevére!), tehát nem gondoltak a müvészek a nyugdijukra sem valami befektetéssel, sem biztositással, igy éppen hogy meg lehetett a 10 évük, ami a min. év, mint szolgálati idő.
krumpli
Osztrákia nyugisok nem nyafognak a 100-eu miatt karácsonyi ajándék miatt
krumpli
@eszegfu: Azelőtt loptad a TB-t Mert 60 valahánynál nézel ki
eszegfu
@krumpli: Szerintem Te eltévesztetted a cimzést! Én ebből egy nyomorult szót sem értek...
gulyasgyula
@namihami: ..Nem mondtam semmi olyat hogy adjuk fel az esélyünket , mert ilyen ellenzéki pártokkal nincs semmi esélyünk ..Amig nem jön egy olyan fiatal párt , személy aki komoly változást akar addig nincs esélyünk egy jobb életre ..Nem vigasz de vannak országok ahol ennél szegényebben élnek emberek ..Akkár merre mész tele vannak már délelőt plázák ..Hétvégeken a termál szállók ..Ezeket az embereket a Juhász félék nem tudják az utcára vinni . Addig pedig marad a jenlegi brancs bármilyen korruptak is ..Nekünk nyugdíjasoknak meg marad az apró pénz ..
simmering73
@kemeati: Alapjáraton ilyen hülye. A bajok azzal kezdődtek, mikor elölről várták és hátulról született meg.
volvós
@krumpli: 15:09
Tájékozatlan vagy... Osztrákiában (?) mármint emberi nyelvre
lefordítva Ausztriában 14 havi ( 8x-os ) értékü nyugdíjkifizetés van...:-))))
PJProby
@volvós: Nem a krumpli, hanem te vagy tájékozatlan:
"Örülhetnek az osztrák nyugdíjasok: hála szociáldemokrata-néppárti nagykoalíciós kormányuknak december 1-jén kapnak csak úgy száz eurót." mandiner.hu/cikk

És ott senki sem visongott ezért a megalázó alamizsnáért.
volvós
@PJProby: 20:44

Voltál már Ausztriában ?? Vagy csak beszélsz...:-)
volvós
@eszegfu: 14:57

OSZK ( Országos Szórakoztatózenei Központ
ORI ( Országos Rendezöi Iroda )
PJProby
@volvós: Miért terelsz? Miért nem arra reagálsz, amit írtam, a mandinerből vett idézetre?
evacica
Nem érzem, hogy nekem hálásnak kéne lennem! Orbán nem extra pénzt ad, mint jóságos miniszterelnök, ha nem azt ami járna, sőt még ennél is több, ha nem költene a közpénzből a saját hobbijaira ennyi pénzt, kis vasút stadionok haverok és saját zsebeik kitömésére!Etetni akarja már most a 2018 választás miatt a nyugdíjasokat, van akit lehet is, sajnos!
Igazi Trebics
Szerintetek, 2010 és 2016 között, hány százalékkal emelték a nyugdíjakat?
Lehet tippelni!
mégállnekem
Nyilván kevesebb megy a nyugdíjalapba de ezért sem a nyugdíjasok a hibásak, munkahelyeket kellett volna teremteni az itt élők számára és tisztességest bért kínálni nekik...akkor nem a külföldi alapokat gyarapítanák. Azonban a bejelentett külföldi dolgozó után is kap a magyar áram valamennyit. A másik dolog meg az, hogy a befizetett pénzel rosszul kufárkodik az állam...a világ minden országában bajban vannak, mert kevés a hozam,ami az osztalékot adja...na de a mi kormányunk az illiberális gazpollal mindent megold...ne féljetek "nyuggerek" lesz itt Kánaán... Te vagy a hibás ha hamarabb meghalsz, minthogy megvárd .
soljanka
@karma1: "2010-ben meg nem lehetett tudni elore, hogy orban mekkora g...i lesz"
Ebben azért vitatkoznék. Aki nem látta, hogy mit művelt 1998-tól,majd az 2002-es buktája után, az nem akarta látni.
Igaz akkor még a Simicskával együtt geciskedett.
De ez a fickó már akkor is velejéig romlott volt.
karma1
@PJProby: Mert a mandiner egyaltalan nem mervado, pont annyira nem, mint a 888. vagy a pestisracok...Hagyd mar a @volvost a hulyesegeiddel...
PJProby
@Igazi Trebics: 2010-hez képest (100) 2016-ban a nyugdíjak 23%-kal magasabbak.
Az évenkénti emelések:
2011 4,3
2012 5,9
2013 5,2
2014 2,4
2015 1,8
2016 1,6
PJProby
@karma1: Senkit sem érdekel, hogy mit tartasz a mandinerről. Az, hogy a ballib hírportálok elhallgatják, attól az osztrák kormány által adott 100 eurós karácsonyi bónusz még tény. Nemcsak a mandineren, hanem ezernyi más helyen hírt adtak róla.
diepresse.com/home/politik/innenpolitik/5122175/Pensionisten-bekommen-100-Euro-zusaetzlich
hu.euronews.com/2016/12/01/kapjanak-e-karacsonyi-premiumot-a-muszlimok-vita-ausztriaban

No, de egy vonalnak hiába is próbálnám elmagyarázni, hogy mi az a gömb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.