A Bp2017 Nonprofit Kft. a saját igénye szerint újította fel Gyárfás Tamás Nap TV-s székházát 28 millió forint értékben – írja a hvg.hu.

Áprilisban derült ki, hogy Gyárfás Tamás felajánlotta ingyen a Nap TV székházát a vizes vb-t szervező cégnek, és hogy egyedül a felújítást kell kifizetni. Kiderült, ez mennyibe fájt: a 2017-es vizes vb-t szervező a Bp2017 Nonprofit Kft. 28,08 millió forintot költött az egykori Nap-kelték helyszínéül szolgáló Angol utcai székházra.

Gyárfás azt mondta, a cégnek joga van „saját igénye szerint rendbe hoznia” az épületet. Ez végül 28 millióba került.

Az ingatlan az úszószövetség vezetéséről frissen lemondott Gyárfás Tamás tulajdonában lévő St. Plusz Kft.-é. A Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig az úszószövetség főtitkára, Szántó Éva.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
jó. Hát adhatott volna nekik egy üres telket is, oszt azt építenek oda amit akarnak saját pénzen. Aztán visszakaphatta volna a telket házastól.
Erről jut eszembe, hogy a felcsúti akadémia Orbán telkén van. Mi történik ha visszakerül Orbánhoz az ingatlan? Övé lesz minden ami a telekre épült?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@eszegfu: A felépítmény az államé, később majd a telket is kisajátítja az állam - gondolom.
eszegfu
@1magyar: Nem... a felépitmény a felcsuti alapitványé, nem állami tulajdon. Elvileg a telket nem sajátithatja ki az állam sem, mert az O.V. tulajdona.
Desischado
@eszegfu: Akkor meg világos mint a nap. gyárfásra kiadták a kilövési engedélyt, orbán meg megint bezsákolhatja a legújabb szerzeményt. Ki van ez találva, kérem. A maffia jöhet ide tanulónak!
1magyar
@eszegfu: Na de ki az alapítvány tulajdonosa?
eszegfu
@1magyar: Alapitványoknál nincs tulajdonos, csak alapitó...(.itt O.V.) Elvileg az alapitónak innentől kezdve nincs semmiben sem döntési jogköre, csak a kuratóriumnak.Ha az alapitó az alapitói okiratban rendelkezik az alapitvány vagyonának sorsáról, akkor bármilyen megszünés esetén a szerint kell eljárni, ha nem, akkor a Cégbiróság itéli oda egy hasonló célokkal rendelkező alapitványnak.
kiscsillag66
Megbánják még, hogy Gyárfást kicsinálták. Én nem védem őt, mert annyira nem ismerem. Szerintem nagyon piti bosszúról van szó, a hölgy részéről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.