A kormányfő szerint szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban, amit jól mutat a Fidel Castro volt kubai vezető halála utáni "abszurd helyzet" is.

Castrót "mentegetik", "a valóságot elhazudják", és a "68-as álmodozók közül kikerült" balliberális elit tagjai még mindig nem értik, milyen volt "a szocialista és a kommunista rögvalóság" Európában vagy Kubában – fogalmazott Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) plenáris ülésén, Budapesten.

Még nagyobb baj szerinte, hogy ennek az elitnek egy része hisz is abban az "álomvilágban", amit a szocializmushoz és a kommunizmushoz kötött. Ez az oka annak – folytatta –, hogy Brüsszelben sokan a mai napig nem értették meg a Brexitet és Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztáson. Pedig ezek azt mutatják, hogy a valóság győzött az ideológiák felett – értékelt a miniszterelnök, hozzátéve: nem nehéz megtalálni a párhuzamot ezen események és a 2010-es magyar változások között.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Mekkora szellemi zűrzavar lehet annál az embernél, aki 1989 óta több alkalommal változtatott világnézetén. A liberális indulástól, eljutott az illiberális katyvaszig. A "térdre csuhások" kijelentéstől a mély vallásosság megjátszásáig. A tavaris konyec-től a Putyini példaképig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Elhiszem neki, ő és a családja nem csak belülről látta, de bizonyos szinten alakította is is azt a rendszert.
szaboria1
Kár volt felkarolni a tovább tanulásra Orbánékat. Mert sajnos a saját bőrünkön tapasztaljuk hogy a 25 év alatt nem javult a helyzetünk hanem romlott. Pedig abban bíztunk, hogy jobb lesz. Mára már sokan mondják jobban éltönk a nagy rendszerváltás előtt.
Sziszifusz
Mekkora szellemi zűrzavar lehet annál az embernél, aki 1989 óta több alkalommal változtatott világnézetén. A liberális indulástól, eljutott az illiberális katyvaszig. A "térdre csuhások" kijelentéstől a mély vallásosság megjátszásáig. A tavaris konyec-től a Putyini példaképig.
magyarbakancs
"Pedig ezek azt mutatják, hogy a valóság győzött az ideológiák felett – értékelt a miniszterelnök, hozzátéve: nem nehéz megtalálni a párhuzamot ezen események és a 2010-es magyar változások között."
Amit itt elmondott miniszterelnök úr az is ideológia.
Az ön ideológiája ami nem biztos ,hogy jó.
Ön és kollégiumi szobatársai kiépítetek egy mini királyságot amit csak radikálisan mint a rákosdaganatot lehet csak meggyógyítani.
Ki vágni gyökerestől.
nyanya001
Ha valakinél szellemi zűrzavar van az Te magad vagy !
Csak nézd végig múlt 25 évedet !
magyarbakancs
"Orbán: szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban."
Az ön fejében is sok zűrzavar van.
Mivel következetesen ellentud mondani önmagának legalább havonta egypárszor.
nezelodo
@Sziszifusz: "mély vallásosság megjátszásáig" Bizony így van! Emlékszem egy alkalommal ebédszünetben átmentek a közeli templomba "imádkozni", a tv kamerák kérésztüzében. Aztán a tv-sek elmentek, és a Miatyánk abbamaradt a felénél, és irány a parlamenti büfé...
Aki Én
EGY???
Hát itt bizony mindenki szembe megy a forgalommal...
Mondta, majd zsebre baszott kézzel körbenyalta a száját.
namihami
Szellemi zűrzavarról beszél az, akinek a pálfordulásaihoz képest a ventilátor szimpla papírforgó.
Ez már az a helyzet, amikor a beosztott cselédjei már nem mernek szólni, az orvosait pedig, a kinti intésekhez és figyelmeztetésekhez hasonlóan nem veszi figyelembe.Tudja, hogy majd velünk fizetteti ki, amit a viselt dolgai miatt az országra lőcsölnek.
RonaGyuri
Orbán Viktor csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) plenáris ülésén, Budapesten kijelentette: „szellemi zűrzavar uralkodik a világban,”.
Igen a képről (amivel a főldali kínlóban szerepel ez a cikk) lerí ez a szellemi zűrzavar, ami az ő kis világukban uralkodik! =))
silber13
Szellemi és morális zűrzavar a te - démonjaid által elfoglalt és ott győzelmi táncot lejtő - hidroglóbuszodban, azaz másképp a fejedben van.
dr. prédikátor
Viktor szopkin!A szellemi zürzavar leginkább nálatok mutatkozik!!!Szellemi toprongyok vagytok!!!
Cefi
Mély undor és megvetés, ennyi jut eszembe. Ez az ember mára legfeljebb egyetlen dologban képes hűségesnek és következetesnek lenni mindenkori önmagához: a fékevesztett össze-vissza beszélésben és saját korábbi kijelentéseinek konjunkturális meghazudtolásában. A hatalommánia kinyírta az elveket és elpusztította az agyát is. Valódi politikusokat már nagyítóval nem találni a környezetében, sejkek, diktátorok, császárok és elvetemült gazemberek kegyeit keresi. Nem tudom, hogy Banglades milyen offshore lehetőségeket rejt magában, de nagyjából mindegy is.

Ezt a tényeket, szakértelmet, hozzáértést tagadó és kiröhögő, bűzös világot építi Orbán vállvetve Trumppal, Putyinnal, Kaczynskival és újabban a világtörténelmileg bátor Haszinákkal. Félő, hogy ez még nem a legalja. Az csak ezután jön.
herczeg0210
Mondja ezt egy olyan fickó aki csak azt tudja elmondani amit előre leírtak neki, még az azonnali kérdésekre is így válaszol. Honnan tudja előre mit is kell mondani majd?
Szókrakész
Szerintem pedig nincs már akkora káosz a fejekben, mint korábban a még újnak számító, világhódító útjára induló neolibsi őrület idején.
Felismerve a neolibsi humanista hazug ideológia veszélyeit, károkozását, egyre többen utasítják el azt.Mára már egyre jobban kitisztulnak az agyak.
Csak sajna maradandó agykárosodást, totálkárt szenvedettek még így is szép számmal maradtak.
Köb Jani
A keresztyén szóhasználatban megszokott „lélek“ kifejezés helyett
a „szellem“ (lásd: szellemi harc, szellemi világ stb.) szót
használtuk. Tettük ezt nem annyira nyelvi, mint tanbeli megfontolásból: a
Biblia világos tanítása ugyanis megkülönböztet az emberben három,
egymástól lényegileg eltérő alkotórészt – a testet, lelket és szellemet.
Ezen felosztásnak a Biblia eredeti – héber és görög – szövege alapján
fizikai test (bászár, szóma), az értelem vagy elme (nefes, psziché),
majd az ún. „belső ember“ (ruach, pneuma) a megfelelője. Mivel
elsősorban ezt a szavak mögötti jelentést tartjuk fontosnak, a „lélek“ a szellem az ember terméke.
Aki Én
@Sziszifusz: egyenes jellem!?!?!?!?!?!
A legkevésbé sem.
kissé felnőttem
Bagoly mondja. és itt szerinte ? rend és nyugalom? nem csak még csend
papa.49
A te tökfejedben vak totális káosz hazugovics, olyan vagy mint az egyszeri sofőr az autópályán, mikor szembe ment a forgalommal!!!
Zeta
@Sziszifusz: Igazad van , de inkább egy szélkakas. A lopásnak ad ideológiát.
Clavigo
""Szoci-komcsi rögvalóság " Tetszik ,mikor egy obsitos "" Társadalmi Kapcsolat ",,( aki a legjobb haverjáról jelentett ),,,,adja elő magát ebben a témában.. :) :) :),,,,Olyan bájosnak tűnik..
justhpeter
Orbán komoly betegsége abban is meglátszik, hogy világot látónak mutatja magát, mert szerinte a világban nem mennek rendben a dolgok, ezzel szemben a saját fejében lévő fekete lyukat pedig normálisnak tekinti.
lópicigáspár
Rádiót, csak vezetés közben hallgatok és hogy, hogy nem meghallottam a híradót. Hát majdnem berohantam az árokba a röhögéstől! : youtu.be/A8PwXc7fhEM?t=239
mert mi más jutott volna eszembe: www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI
Kutyuska
@lópicigáspár: Minden megszólalásakor rámtör a röhögés az utóbbi pár évben.
Siralmasan nevetséges figura.
kissé felnőttem
@Köb Jani: Petőfitől félig: ha a szellem napvilága ragyog be minden ház ablakán , akkor mondhatjuk, megálljunk,mert itt van már a kánaán... csak ettől elsodródtunk kissé . Bővebben pedig A
XIX .sz. költőihez
Nessy
Ha tényleg komolyan gondolja amiket mond, akkor nála van némi nemú "szellemi zűrzavar"! Azért talán nem hülyült el még az egész világegyetem, őt kivéve?
Hogy mondták őseink? Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna!
Qqberci
@Nessy: "Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna! "

Azért ne essünk túlzásokba...
vadsanca
"Orbán: szellemi zűrzavar uralkodik a nyugati világban"
De ennek Ő is részese!? Mert nem hinném, hogy itt minden rendben van
quadrocopter
Megjegyezném, hogy "ezer éves magyar rögről" (Orbánra fordítva, rögvalóságról!) utoljára Szálasi Ferenc ugatott pár mondatot!
sentinel216
Jó magam részben igazat adok a falábú focistának. Ami most folyik a világban, annak előbb, utóbb, véget kell vetni. Diktátorokat elhajtani, trilliárdosok vagyonát szétosztani azok közt, akik megtermelték. A világban egyensúlyt kell teremteni, a mérhetetlen pénzeken ülők és a nyomorgok között. Orbán maffia számoljon el a stadionra költött pénzekkel, VB, Olimpia, atomenergia nagyhatalmi zűrzavaros lázálmairól. Ha a világ vezetői között "szellemi zűrzavar uralkodik", azt nem a rabszolgák generálják. Akik ezt okozzák és hagyják, saját zsebüket, tömik álljanak sorban a nép törvénye elé. Fegyvergyártást minimálisra csökkenteni, ami kint van összeszedni. Az biztos, teljes "világbéke" soha nem lesz, de legalább csökkentsük a gyilkosok létszámát!
gibgab
A szellemi zűrzavarért nem kell nyugatra menni, csak szét kell nézni itthon... Szemlélődjünk rögtön a parlamentben. Siralmas! Kövérrel az élen.
tutajos
Tudta?
Szellemi zűrzavar kibogozásával küszködnek Grazban a "neurofésülő" dokik !
Állítólag reménytelenül!
"Nix ugribugri!"
Desischado
A szellemi sötétség szinonímája ez a embernek látszó véglény. És még ő osztja a nemlétező észt. Agyam dobom el!
Lepényleső
Mennyivel jobb itt;ahol sem a szellem,sem a zűrzavar nem uralkodik?
evacica
Ha valahol van szellemi zűrzavar, hát az éppen Orbán agyában lakozik!Ott kéne rendet tenni, de azt hiszem az már csoda lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.