Tényi István feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, mert szerinte felmerül a gyanú, hogy a magyar hatóságok nem jártak el jogszerűen Ghaith Pharaon szaúdi üzletember Magyarországra engedésekor. Hibázhattak abban, hogy nem vettek Pharaontól ujjlenyomatot a letelepedési engedély kiállításakor, és hogy annak ellenére adtak neki vízumot, hogy az Interpol és az FBI is körözte. (Igaz, a kormány igyekezett ebben az amerikaiakra tolni a felelősséget, azt ismételgetve, hogy az amerikaiak nem szóltak, hogy le kellene tartóztatni Pharaont. De ez hibás hozzáállás, hiszen a körözés alapján a magyar hatóságok maguktól is letartóztathatták volna a szaúdit.) A KNYF viszont elutasította a feljelentést. Az indoklásukban azt írták, hogy Tényi feljelentése ugyan hivatkozott egy rakás olyan sajtóhírre, amik alapján mulaszthattak a magyar hatóságok, de ezzel ellentétes sajtóhírek is megjelentek, úgyhogy nem elegendő a gyanú a nyomozás megindításához.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az ügyészség jól tudja, ha Pharaont letartóztatják a nyomozás magával rántaná a Fideszes politikusok jelentős részét. Létszám hiányában a Fidesz évtizedekre eltűnne a politikai palettáról.
Qqberci
@solidedge: Akkor itt az alkalom, nosza rajta, áPoltPeti!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.